Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a furat o mitralieră de la o unitate militară din Mamaia

Un bărbat a furat o mitralieră de la o unitate militară din Mamaia

21 mart. 2022, 14:07,
BZI.ro, în Actualitate

Un bărbat a furat o mitralieră de la o unitate militară din Mamaia. Ministerul Apărării a anunţat că sâmbătă seara, o persoană a reuşit să fure o mitralieră şi un încărcător cu 30 de cartuşe de la o unitate militară din Mamaia sat. Bărbatul l-a atacat pe militarul aflat la pază, i-a luat arma şi apoi a sărit gardul unităţii, respectiv Centrul 110 Comunicații și Informatică.

În continuare, poliţiştii îl caută pe bărbatul care a atacat un militar în Constanţa şi a fugit cu mitraliera acestuia.

un bărbat a furat o mitralieră, militar roman

Un comunicat a anunţat că Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului

Un bărbat a furat o mitralieră de la un militar aflat la paza unităţii militare

Mitralieră furată de la un militar aflat la paza unităţii militare. Un bărbat a intrat prin efracție în perimetrul Centrului 110 Comunicații și Informatică, în jurul orei 20.15, purtând cagulă și deţinând o armă albă, și l-a atacat pe militar. Acesta a încercat să se lupte cu hoțul, dar i-a fost furată arma din dotare împreună cu un încărcător cu 30 de cartușe. Bărbatul a reușit să scape sărind gardul unității militare.

Un comunicat a anunţat că Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a instituit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

“O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, se arată în comunicat.

Din primele informaţii, în momentul în care a fost agresat, militarul a declarat anchetatorilor că citea o rugăciune de pe telefonul mobil.

Totodată, MApN a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Poliţia face controale în tot judeţul Constanţa

La 40 de ore de la incident, poliţia încă opreşte toate maşinile şi verifică atent în portbagaj şi sub banchete. Căutările au fost extinse la nivel naţional. În momentul atacului hoţul purta cagulă pe cap ceea ce îngreunează cu mult ancheta. Până acum, singurele semnalente ale atacatorului sunt legate de înălţimea acestuia, poliţiştii căutând un bărbat cu o înălţime aproximativă de 1,72 -1,75 metri.

După o luptă cot la cot, şi sub ameninţarea cuţitului, hoţul a reuşit să scape cu mitralieră soldatului şi cu cele 30 de cartuşe.

În acest moment, ancheta a fost preluată de Parchetul Militar, însă priorităţile rămân identificarea agresorului şi recuperarea armei.

Angajat al MApN, arestat după ce a tâlhărit o persoană

Nu cu mult timp în urmă, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a transmis faptul că în cursul zilei de 28 noiembrie 2021, procurorul militar de caz din cadrul instituţiei a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi formularea unei propunere de luare a măsurii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului D.A.N din cadrul unităţii militare MApN, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

S-a constatat că în jurul orei 15.00, în timp ce o persoană vătămată se deplasa pe lângă o bicicletă pe un drum judeţean din comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ și a ajuns în zona unui pod, inculpatul a ieşit de sub acest pod şi a folosit un spray paralizant asupra victimei şi a împins-o. Aceasta a căzut într-o albie de pârâu şi a suferit mai multe leziuni uşoare. Autorul a luat din borseta persoanei suma de 2.000 lei şi a fugit de la faţa locului.

Într-o altă ordine de idei, după ce un elicopter american a aterizat în data de 16 ianuarie pe un câmp din Suceava, Ministerul Apărării Naționale (MAPN) a recunoscut că România desfășoară exerciții militare la granița cu Ucraina.

Reamintim că în acest weekend, un bărbat a furat o mitralieră de la o unitate militară din Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *