Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a fost scos cu forța de poliție din supermarket pentru că nu avea mască de protecție – VIDEO
Un bărbat a fost scos cu forța de poliție din supermarket pentru că nu avea mască de protecție - VIDEO

Un bărbat a fost scos cu forța de poliție din supermarket pentru că nu avea mască de protecție – VIDEO

28 ian. 2022, 10:03,
în Actualitate

Fapte reprobabile făcute de oamenii legii din Alba Iulia unde un bărbat a fost în forță dintr-un supermarket. Singura vinovăție a bărbatului era că nu purta masca de protecție. Martorii consideră că oamenii legii au făcut exces de zel și au strigat că bărbatul să fie eliberat.

Pe imaginile prezentate în spaţiul public se poate vedea că doi oameni ai legii îl trântesc la pământ pe bărbatul în vârstă de 56 de ani.

Un bărbat a fost scos cu forţa de poliție dintr-un supermarket pentru că nu avea mască de protecție

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Alba Iulia a fost bruscat de poliție după ce acesta a intrat într-un supermarket fără mască de protecție. În pofida faptului că legea prevede faptul că persoanele trebuie să poarte mască de protecție în spaţiile publice închise și deschise, bărbatul a decis să nu o respecte. Totuși, martorii au povestit faptul că poliţiştii au făcut un abuz și că l-au trântit la pământ pe bărbat.

Pe imaginile date publicării se poate vedea faptul că poliţiştii locali îl trântesc pe bărbat la pământ. În timp ce unul dintre oamenii legii este urcat peste bărbat, celălalt îl încătuşează. Degeaba au strigat martorii ca bărbatul să fie lăsat în pace.

Ce spun polițiștii despre bărbatul care a fost scos cu forța dintr-un supermarket pentru că nu purta mască de protecție

Pe de altă parte, poliţiştii au o altă variantă a faptului că bărbatul a fost scos din supermarket cu forța pentru că nu purta mască de protecție. Într-un comunicat transmis, Marin Calotă, șeful Poliției Locale din Alba-Iulia susține că agenții au intervenit în forță pentru că, în pofida faptului că cei doi atenți l-au atenționat să pună masca de protecție, bărbatul nu a fost cooperant. Ba mai mult, bărbatul a devenit nervos, recalcitrant și le-a adresat celor doi agenți mai multe injurii. Altfel spus, bărbatul a încercat chiar să folosească forța fizică:

„Persoana respectivă nu purta mască, moment în care agenții l-au rugat să-și pună mască, motiv pentru care acesta a devenit recalcitrant, adresând cuvinte vulgare la adresa polițiștilor locali. Domnul respectiv a încercat să folosească forța, să-l lovească pe unul dintre ei. Colegii l-au somat că vor folosi forța.”, a explicat Marin Calotă, șeful poliției locale Alba-Iulia.

Ce amendă poți lua dacă porți mască textilă

Legea din România, în contextul pandemic pe care îl traversează țara, prevede faptul că măștile de protecție sunt obligatorii atât în spațiul public închis cât și cel deschis. Dacă până acum câteva săptămâni legea nu preciza despre un anumit tip de mască purtat, oficialitățile române au anunțat faptul că oamenii pot fi amendați cu sume mari de bani dacă sunt prinși purtând mască textilă.

Ordonanța de Urgență adoptată prevede amenzi de 2.500 de lei pentru cetățenii care sunt prinși că poartă mască de protecție textilă.

Totuși, impactul legii a fost unul negativ în rândul oamenilor legii, cadrele abilitate să facă verificării. Polițiștii au explicat faptul că vor refuza să facă controale mai ales din cauza faptului că nu au pregătirea necesară pentru a identifica tipul măștii. În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode a menționat faptul că rolul polițiștilor nu este cel de a amenda ci de a veghea asupra siguranței sanitare și nu numai.

Păstrând subiectul discuției, nu este clar dacă bărbatul care a fost bruscat de poliție într-un supermarket pentru că nu purta mască de protecție a depus plângere împotriva oamenilor legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *