Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să fugă din carantină. Voia să ajungă la supermarket

Un bărbat a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să fugă din carantină. Voia să ajungă la supermarket

23 oct. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Un bărbat din localitatea gălăţeană Iveşti, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina, a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii. Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Galaţi.

Joi, 22 octombrie, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus.

„În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci”, au precizat reprezentanţii IJJ Galaţi.

A fugit din carantină ca să ajungă la un supermarket

Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi.

„Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, susţin reprezentanţii IJJ Galaţi.

Bărbatul a fost condus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către poliţie.

Un primar din Teleorman a vrut să fugă din spital

Marian Șefu, primar al comunei Scrioastea, din județul Teleorman, a vrut să fugă din spital din Roşiorii de Vede, enervate că a fost diagnosticat cu Sars-CoV-2.

În imaginile difuzate de o publicație locală pot fi văzute mai multe cadre medicale care țin de o ușă, în timp ce de partea cealaltă cineva o lovește cu putere.

Primarul a lovit cu pumnii şi picioarele într-o uşă închisă, ca să plece din instituţia sanitară. De partea cealaltă, mai multe asistente speriate au încercat să îl liniştească. Bărbatul spune că incidentul ar fi fost provocat de personal din motive politice.

Bărbatul tocmai fusese confirmat cu SARS-CoV-2.

Marian Șefu s-a externat la cerere din spitalul din Roşiorii de Vede și susţine că scandalul ar fi pus la cale de rivalii politici.

„Asistentele alea sigur erau puse de alte şefe de-ale lor care sunt PNL-iste ca să facă zgomot, să facă asta ca să-mi strice mie imaginea. Ele încuiaseră uşa şi băteau prin lift. Eu le-am rugat frumos să îmi dea drumul, să mă duc să îmi fac tratamentul acasă, că nu sunt condiţii în spital”, a declarat Marian Șefu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *