Prima pagină » International » Un bărbat a fost convins ca are Alzheimer de propria soție. Totul pentru a ascunde o avere
Un bărbat a fost convins ca are Alzheimer de propria soție. Totul pentru a ascunde o avere

Un bărbat a fost convins ca are Alzheimer de propria soție. Totul pentru a ascunde o avere

03 nov. 2021, 14:15,
Roxana Butuc, în International

O femeie din  Statele Unite ale Americii, a reușit să-și convingă soțul timp de 20 de ani că acesta suferă de boala neurologică Alzheimer. Polițiștii au pus-o sub acuzare pentru că a furat mai mult de 600.000 de dolari prin diferite tactici precum ajutorul de șomaj al soțului și cecurile de pensie.

Polițiștii americani nu au reușit să descopere schema prin care femeia a reușit să-l convingă  pe bărbat timp de atâția ani faptul că suferă de boala Alzheimer.

O femeie este acuzată că a furat 600.000 de dolari după ce a reușit să-și convingă soțul că suferă de Alzheimer

Donna Marino, femeia din SUA în vârstă de 63 ani, a reușit să sustragă mai mulți bani din diverse surse, printre acestea numărându-se și bani proveniți din ajutorul de șomaj sau cecurile de pensie ale bărbatului, femeia depunându-le în contul bancar de pe numele mamei sale.

Polițiștii americani au arestat femeia, acuzând-o pentru furt și fals în acte. Însă aceasta a fost eliberată până pe data de 29 noiembrie, când a fost programată următoarea audiere.

Fata i-a spus tatălui său că nu are Alzheimer

În anul 2019, fata bătrânului i-a spus că nu suferă de nicio boală, avertizându-l de o posibilă fraudă asta după ce a găsit împrăștiate prin casă mai multe documente pe numele tatălui ei. Aceasta era sigură că soția tatălui său falsifica actele pentru ca să poată încasa bani de pe urma lui.

„M-a întrebat ‘Am Alzheimer?’ și i-am răspuns ‘Nu tati, nu ai Alzheimer. Te minte ea”, a spus fiica bărbatului.

Ulterior polițiștii au descoperit că bănuielile fetei bătrânului era adevărate, după ce au stabilit faptul că aceasta falsifica semnătura soțului. Aceasta regăsindu-se pe mai multe documente legale. Mai mult decât atât, aceștia au mai descoperit faptul că fondurile erau depuse într-un cont bancar secret.

„Ea inventa povești dimineața, spunându-i că alerga prin casă urmărind-o… spunând: Ieși din casa mea, nu te cunosc”, a declarat fiica victimei pentru WFSB.

Fiica bărbatului a mai adăugat faptul că bunica ei, mama tatălui suferea de Alzheimer, motiv pentru care acest diagnostic era cea mai mare frică a lui.

Femeia era ajutată de prieten notar pentru a falsifica actele

De asemenea, autoritățile de la Registrul spun că Donna Marino ar fi avut un prieten, notar public de meserie, care îi oferea împuternicire în semnarea documentelor în locul soțului ei.

Aceasta a depus mai multe taxe în numele soțului dar și a amanetat mai multe bunuri de ale sale, printre acestea incluzând bijuterii și monede rare, fără ca acesta să știe. Întrebată ce le-a spus autorităților despre motivele care au stat la baza faptei sale, aceasta a răspuns că a folosit banii pentru a ajuta alți membrii din familie care nu-și puteau plăti chiria și facturile.

Bărbatul a decis să depună actele pentru divorț încă de anul trecut și s-a mutat în Florida, pentru a nu mai locui cu femeia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *