Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a fost bătut în repetate rânduri de soţie. Românul: „Gândeam că un bărbat care dă într-o femeie nu e bărbat”
Un bărbat a fost bătut în repetate rânduri de soţie. Românul: „Gândeam că un bărbat care dă într-o femeie nu e bărbat”

Un bărbat a fost bătut în repetate rânduri de soţie. Românul: „Gândeam că un bărbat care dă într-o femeie nu e bărbat”

21 mai 2021, 15:03,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a relatat prin ce calvar a trecut după ce a ajuns să fie lovit în repetate rânduri de fosta sa soţie. Violenţa domestică, din partea femeilor, este din ce în ce mai des întâlnită atât în ţări precum Germania sau Italia, dar nici România nu este socasa de pe lista.

Având în vedere faptul că pe durata pandemiei cetăţenii au fost obligaţi să nu se mai deplaseze în afara domiciliului dacă nu este urgent şi să-şi petreacă cea mai mare parte a timpului acasă, acest lucru a condus la o creştere a cazurilor de violenţă în familie.

1.800 de bărbaţi au cerut ajutorul pentru că erau agresaţi de femei, în Germania

În Germania a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de un an o liniei de asistenţă denumită „Violenţa împotriva bărbaţilor”. De la inaugurarea liniei şi până în prezent au fost recepţionate nu mai puţin de 1.800 de apeluri, iar aceasta este doar faţa văzută a aisbergului, informează Deutsche Welle.

O linie asemănătoare funcţionează şi în statul italian, chiar dacă nu există informaţii în ceea ce priveşte numărul de apeluri. Aici, printre cei cu probleme se numără şi un român, un bărbat de 43 de ani din Cluj Napoca.

Din motive de siguranţă, nu a acceptat să-i apară numele, dar a fost de acord să povestească prin ce a trecut. Acesta menţiona că soţia sa, româncă şi ea, se îmbăta şi îl lua la bătaie.

Românul: „Bătaia nu e ruptă din rai”

Conaţionalul a relatat ca problemele în căsnicia sa au apărut la doi ani după.

„Problemele au apărut la vreo doi ani după ce ne-am căsătorit. Prima dată nu am dat atenţie comportamentului violent avut de soţie, am pus totul pe seama situaţiei financiare nu tocmai bună, mai ales că am fost nevoiţi să mergem la muncă în Italia”, spune bărbatul.

Problemele au continuat și s-au agravat

Dar problemele au continuat să apară şi să fie tot mai dese odată cu trecerea timpului. Inevitabil, s-au şi agravat, iar femeia a devenit din ce în ce mai violentă. Pentru că au doi copii împreună, bărbatul a evitat să divorţeze sau să-i răspundă cu aceeaşi monedă femeii.

„Până într-o zi când o lovitură extrem de dureroasă recepţionată în testicule m-a făcut să o lovesc şi eu din reflex. S-a năpustit atunci cu unghile şi m-a zgâriat pe faţă, zicea că o să-mi scoată ochii. Din nou, am fost nevoit să o împing, moment în care ea a spus că sunt o brută, că o bat şi că va merge la Poliţie”, povesteşte el.

Problemele s-au accentuat pe durata pandemiei, când cei doi au fost nevoiţi să stea în casă aproape 24 de ore din 24, iar frustrările s-au adunat. Inevitabil, au şi divorţat, iar acum totul apare ca un coşmar.

„Am fost prea moale? Se poate spune şi aşa, dar mereu mi-am spus că un bărbat care dă într-o femeie nu poate fi numit bărbat, aşa că am refuzat să o lovesc şi eu. Aş fi putut rezolva altfel problema fără să mai trebuiască să ajungem la divorţ? Nu ştiu, greu de spus. Dar până la urmă, cred că s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple, iar divorţul nostru a pus capăt unei situaţii absurde. Pentru mine e ruşinos că am trecut prin aşa ceva, dar cred că nu sunt singurul şi mai cred că indiferent dacă eşti femeie sau bărbat şi partenerul te abuzează, trebuie să iei măsuri”, conchide bărbatul.

Violenţa domestică duce la deces

Din nefericire, în ultima perioadă, au fost şi cazuri în care, în urma unei violente domestice, trei femei au murit! Cazul de la Tg. Frumos a oripilat întreg judeţul după ce un bărbat a ales să îşi taie soţia cu toporul. Femeia a murit după câteva săptămâni de chin. Un caz mai recent este acela petrecut în Jilava unde, un bărbat şi-a ucis concubina ulterior luându-şi zilele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *