Prima pagină » Local » Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis la volan
Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis la volan

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis la volan

06 nov. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a aflat că următoarele 30 de zile trebuie să le petreacă tot după gratii

Un ieșean a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis la volan. Acesta a fost reținut, însă judecătorii au decis că următoarele 30 de zile trebuie să le petreacă tot în spatele gratiilor.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, privind arestarea preventivă a inculpatului Buciumanu Vasile-Aurel. În temeiul art. 202 alin. 1, alin. 3, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului BUCIUMANU VASILE-AUREL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2023, până la data de 02.12.2023, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor din Pașcani.

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins fără permis

Recent, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au organizat și executat acțiuni punctuale pe arterele de circulație aflate în aria de responsabilitate, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost efectuate 66 de testări alcoolscopice, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru depăşirea cu 51-70 km/h a vitezei maxime admise, 2 pentru depăşirea cu peste 70 km/h a vitezei maxime admise, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru nerespectarea regulilor de către biciclişti și conducătorii de trotinete, 2 pentru nerespectarea regulilor de către conducătorii de atelaje, iar 16 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 39.295 de lei. Au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 16 pentru depăşirea cu 51-70 km/h a vitezei maxime admise, 2 pentru depăşirea cu peste 70 km/h a vitezei maxime admise, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 1 pentru altă abatere.

Controalele polițiștilor ieșeni vor continua și în următoarea perioadă. Zilnic, oamenii legii depistează, în trafic, șoferi certați cu legea. Iată că un bărbat a fost arestat după ce a fost prins fără permis la volan. Dacă se va dovedi că este vinovat pentru comiterea acestei infracțiuni, ar putea fi condamnat la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *