Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a decedat după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână. Intervenția echipelor de salvare a durat zece ore
Un bărbat a decedat după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână. Intervenția echipelor de salvare a durat zece ore

Un bărbat a decedat după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână. Intervenția echipelor de salvare a durat zece ore

29 sept. 2024, 10:20,
în Actualitate

Tragedie într-o localitate din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ, în timp ce săpa o fântână. Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, iar intervenţia pompierilor a durat mai bine de zece ore, întrucât terenul era instabil, iar fântâna are zece metri adâncime.

„Întreaga zonă era artificial creată pentru că era o fostă râpă unde a fost pus pământ și pietriș, astfel încât a fost foarte grea intervenția. Am avut nevoie de intervenția unui utilaj greu, un escavator de 50 de tone, care practic și-a creat o zonă în proximitatea fântânii, o zonă de siguranță, astfel încât să putem ajunge la acea persoană. Intervenția, din păcate, a fost de durată, chinuitoare atât pentru salvatori, dar mai ales pentru rudele bărbatului decedat, aproape 10 ore”,  declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Accidentul a avut loc la Călugăreni, comuna Adâncata. Au intervenit trei echipaje de pompieri militari, cu accesorii specifice şi cu sprijinul unei ambulanţe SAJ, cu medic.

Fântâna are o adâncime de aproximativ 10 metri, iar intervenţia pentru a ajunge la victimă a durat mai multe ore. A fost folosit un buldoexcavator pentru crearea accesului, iar ulterior, din cauza terenului instabil, a fost adus un utilaj greu.

Trupul neînsufleţit a fost găsit si scos duminică dimineaţă.

„La ora 5:30, trupul neînsufleţit al bărbatului surprins de un mal de pământ a fost extras şi recuperat”, a transmis ISU Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`