Prima pagină » Titlurile zilei » Un bărbat a dat în judecată ApaVital! Zeci de ieșeni, lăsați fără apă în plină caniculă! Compania, obligată să reia furnizarea! (EXCLUSIV)
Un bărbat a dat în judecată ApaVital! Zeci de ieșeni, lăsați fără apă în plină caniculă! Compania, obligată să reia furnizarea! (EXCLUSIV)

Un bărbat a dat în judecată ApaVital! Zeci de ieșeni, lăsați fără apă în plină caniculă! Compania, obligată să reia furnizarea! (EXCLUSIV)

30 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Zeci de ieșeni au fost lăsați fără apă potabilă în toiul verii. În urma incidentului, un ieșean a obținut o sentință favorabilă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au obligat firma ApaVital să reia furnizarea apei la blocul respectiv

Zeci de ieșeni au fost lăsați fără apă potabilă în toiul verii. Un ieșean a obținut o sentință favorabilă în urma incidentului. Așadar, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au obligat firma ApaVital să reia furnizarea apei la blocul respectiv.

„Instanța admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de către reclamantul Ionuţ Narcis Dospinescu în contradictoriu cu pârâta ApaVital SA. Obligă pârâta ApaVital să continue furnizarea/prestarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă (şi/sau industrială), cu privire la scara A a blocului B7, situat pe strada Ceferiştilor, nr. 5, din municipiul Paşcani, până la soluţionarea litigiului asupra fondului, însă nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei ordonanţe, în cazul în care reclamantul nu introduce acţiune în fond. Fără cheltuieli de judecată. Executorie fără somaţie şi fără trecerea unui termen”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Zeci de ieșeni lăsați fără apă: ApaVital SA, dată în judecată!

Acest proces dintre Ionuț Narcis Dospinescu și SC ApaVital SA a început pe 22 august 2022. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanul a solicitat pe calea ordonanţei preşedinţiale obligarea pârâtei ApaVital la reluarea alimentării cu apă la blocul de apartamente situat pe strada Ceferiştilor, furnizare ce a fost sistată pe 22 august 2022. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Societatea a afişat un anunţ prin care aduce la cunoştinţa locatarilor blocului că reprezentantul acestora doreşte rezilierea contractului încheiat în calitate de titular de branşament pentru imobilul în discuţie, un preaviz emis,, pe 19 august 2022, prin care proprietarii de apartamente sunt informaţi că ApaVital va suspenda alimentarea cu apă la imobilul în discuţie, începând cu data de 22 august 2022, motivat de solicitarea reprezentantului scării, înregistrată la operator, pe 11 august 2022, de reziliere a contractului din 16 decembrie 2019. Societatea a procedat în mod abuziv la oprirea alimentării cu apă, întrucât mandatara nu a avut nicio reprezentare din partea proprietarilor pentru a se solicita rezilierea contractului”, a subliniat Ionuț Narcis Dospinescu în cererea adresată instanței.

Judecătorii ieșeni i-au dat dreptate lui Ionuț Narcis Dospinescu

Magistrații au constatat că proprietarii din imobilul respectiv au fost reprezentați de o femeie, în calitate de „titular de branșament”, conform mandatului acordat prin înscrisul numit „lista locatarilor alimentați la branșamentul comun”. Mai apoi, judecătorii au constatat că SC ApaVital SA a notificat locatarii că presupusul reprezentant al lor doreşte rezilierea contractului încheiat în calitate de titular de branşament pentru imobilul în discuţie. Totuși, reclamantul a susținut că, de fapt, proprietarii au fost atenționați să se prezinte, până pe 16 august 2022, pentru semnarea contractelor cu ApaVital, deoarece, în caz contrar, se va opri apa întrucât societatea va renunţa la contract.

„Din înscrisurile de la dosar rezultă că între reclamant şi pârâtă există o stare aparent conflictuală, generată de modalitatea de reglementare a raporturilor dintre părţi, respectiv reclamantul doreşte o negociere a contractului şi nu este de acord cu încheierea contractului individual, cu separarea pe orizontală, dorind menţinerea contractului colectiv, în vreme ce pârâta a adus la cunoştinţa reclamantului că reprezentantul locatarilor doreşte rezilerea contractului colectiv şi condiţiile legale care trebuie îndeplinite pentru a se trece la încheierea contractelor individuale cu distribuţie orizontală. Totuşi, din înscrisurile aflate la dosar rezultă că acţiunea pârâtei de suspendare a serviciului de alimentare a apei se întemeiază în fapt pe solicitarea reprezentantului scării de reziliere a contractului din 16 decembrie 2019 şi nu pe refuzul reclamantului de încheiere a contractului individual cu distribuţie orizontală”, au constatat magistrații ieșeni.

Acum, după ce zeci de ieșeni au fost lăsați fără apă, judecătorii au intervenit de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024