Prima pagină » National » Un băiat în vârstă de 16 ani putea să-și piardă viața după ce parașuta nu s-a deschis în totalitate
Un băiat în vârstă de 16 ani putea să-și piardă viața după ce parașuta nu s-a deschis în totalitate

Un băiat în vârstă de 16 ani putea să-și piardă viața după ce parașuta nu s-a deschis în totalitate

13 iun. 2021, 16:06,
Alexandru Ifrim în National

Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Elev al Aeroclubului Teritorial ”Grigore Baștan” Suceava, a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava, sâmbătă, 12 iunie 2021, după ce a efectuat o săritură de la 1.200 de metri iar paraşuta nu i s-a deschis complet. Din fericire tânărul nu a suferit leziuni grave.

”Se afla la al treilea salt când s-a deschis parașuta, asimetric. Nu a reușit să o controleze și a luat contact cu solul în rotire. Are o fisută de șold la acest moment și este în continuare sub supravegherea medicilor”, a declarat Cristi Georgescu reporterul Antena 3.

Elevul a efectuat un salt controlat din avionul Antonov AN-2, în zona Aeroportului Salcea, iar din cauza faptului că paraşută nu s-a deschis complet, acesta a ajuns la sol în mişcare de rotaţie iar în momentul impactului tânărul s-a ales cu leziuni uşoare. Minorul avea la dispoziție o parașută de rezervă, pe care însă nu a activat-o. Minorul a fost preluat de o ambulanță SMURD și transportat la Spitalul Județean Suceava.

Un parasutist din Iasi si-a deschis o afacere

Un parașutist din Iași a accesat fonduri europene în valoare de 50.000 de euro și i-a investit într-o afacere care în Islanda sau alte țări din afară are succes. Virgil Radu, în vârstă de 52 de ani, oferă experiențe inedite celor care vor să sară în tandem cu parașuta sau care vor să învețe mai multe despre asta. Cererile din partea clienților care vor să le ofere cadouri inedite celor dragi a crescut în ultima perioadă.

„Eu de 12 ani sunt specializat pe zborul liber, iar pentru zborul în tandem am deja câțiva ani de experiență, altfel nu aș fi putut să obțin fondurile europene. Câte drumuri am făcut, câte examene am dat, să pot obține acești bani… Tot ce am am avut, economii, bani, energia, i-am investit în afacere. Aveam niște echipamente înainte de 2018, când am accesat proiectul, dar aveam nevoie de ceva mai bun”, spune Virgil Radu.

Pilotul unui avion s-a catapultat în momentul în care a pierdu controlul navei

În urmă cu o zi o navă aeriană de luptă MIG 21, s-a prăbuşit în judeţul Mureş. Accidentul aviatic de marţi, 20 aprilie 2021, s-a produs în Reghin în localitatea Dedrad în apropiere de baza aeriană 71. Nici în momentul de faţă nu se ştiu detalii despre ce a cauzat prăbuşirea avionului de vânătoare. Mikoian-Gurevici MiG-21 este un avion din generația a treia, inițial construit de către Biroul Mikoian și Gurevici din Uniunea Sovietică.

Inspectoratul General de Aviaţie a confirmat că misiunea a fost în desfăşurare, iar un elicopter medical plecase spre Târgu Mureş cu destinaţia Dedrad, pentru salvarea pilotului care a fost rănit. S-ar fi speculat că Andrei Criste ar fi urmat să fie transportat la spitalul din Tragu Mureş, însă din cele din urmă a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

„Avem suficiente aeronave pentru a îndeplini misiunile încredințate. Nicio aeronavă MApN nu decolează fără să aibă toate verificările făcute şi fără să fie aptă de zbor”, a spus Dan Anghel, purtător de cuvânt MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *