Prima pagină » National » Un băiat de șapte ani a murit sufocat la spitalul din Botoșani. A fost resuscitat timp de două ore de medici
Un băiat de șapte ani a murit sufocat la spitalul din Botoșani. A fost resuscitat timp de două ore de medici

Un băiat de șapte ani a murit sufocat la spitalul din Botoșani. A fost resuscitat timp de două ore de medici

17 sept. 2021, 10:56,
Roxana Butuc în National

Joi dimineața, 16 septembrie 2021, un copil în vârstă de șapte ani din județul Botoșani a murit în mâinile medicilor. Aceștia au încercat timp de două ore să-l resusciteze dar fără niciun succes.

Copilul a ajuns în stare gravă la spital adus de către părinți după ce acesta nu s-a mai putut ridica din pat în acea dimineața pentru a merge la școală.

Băiatul a murit la spitalul din Botoșani. Creierul nu a mai primit suficient oxigen

Părinții din localitatea Ibănești și-au adus copilul de urgență la spital după ce acesta nu s-a mai putut ridica din pat ieri dimineața. Conform acestora, el se simțea de mai multe zile rău lipsind de la școală în tot acest timp.

În momentul în care a ajuns la spital, medicii au făcut de urgență investigații, iar rezultatele acestora au fost faptul că băiețelul avea dezvoltată o insuficiență respiratorie acută, saturația de oxigen înregistrată fiind de 30%, plămânii fiind incapabili să mai oxigeneze creierul și să ajute inima să bată.

Medicii suspectează că minorul a dezvoltat o afecțiune gravă la inimă cauzată de o răceală

Joi dimineaţa, băiatului i s-a făcut foarte rău motiv pentru care aceștia au decis să-l ducă de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi la camera de gardă de pediatrie. Aceștia le-au explicat medicilor că minorul s-a simțiti rău fiind răcit de câteva zile și tratat acasă.

În urma analizelor efectuate, acestea au arătat că minorul era într-o stare septică, mai exact avea o infecţie puternică în organism, medicii constatând că plămânii băiatului erau nu aveau suficient oxigen în organism. În aceste codiții pacientul practic sufocându-se.

„Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac.

A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic.

A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Conform cadrelor sanitare, minorul a fost testat pentru Covid-19 cu un test rapid, acesta ieșind negativ. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost preluat de medicii legiști pentru a fi făcută o autopsie.

Medicii dorohoieni consideră că baiețelul ar fi putut avea o afecțiune deosebit de gravă la nivelul inimii, cum ar fi miocardita, această afecțiune putând fi declanșată de răceala de care suferea.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii, pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

O femeie din Iași a murit la spital după ce s-a tratat singură acasă

Amintim din edițiile trecute ale Cotidianului „BZI”, faptul că femeia de 55 de ani care a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce s-a tratat acasă cu antibiotice a murit.

Aceasta a ajuns prea târziu la spital, de teamă, alegând să stea acasă, crezând că are o simplă răceală. Până la urmă, a ajuns pe mâna medicilor cu o afecțiune pulmonară de 90 la sută. Femeia a fost internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr.

De asemenea, un alt caz asemănător este cel al timișoreanului care a refuzat să meargă la spital deși se simțea foarte rău, alegând să se trateze acasă cu vitamine s-a terminat tragic. Ajungând în stare gravă la spital medicii s-au luptat să-l stabilizeze. Când acesta se simțea mai bine s-a externat pe propria răspundere, murit la scurt timp după externare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *