Prima pagină » International » Un băiat de 15 ani din SUA a fost arestat după un schimb de focuri dintr-un mall. Opt persoane au fost rănite

Un băiat de 15 ani din SUA a fost arestat după un schimb de focuri dintr-un mall. Opt persoane au fost rănite

23 nov. 2020, 08:48,
George Cristian în International

Poliția a arestat un băiat din Milwaukee, în vârstă de 15 ani, în legătură cu un schimb de focuri, vineri într-un mall suburban. În urma împuşcăturilor au fost rănite un număr de opt persoane.

La o conferință de presă, duminică după-amiază, șeful poliției din Wauwatosa, Barry Weber, a declarat că împuşcăturile de la Mayfair Mall nu au fost „întâmplătoare, ci o altercație între două grupuri”.
Weber nu a dat alte informații despre suspect, spunând că ancheta incidentului este în curs și că arma a fost recuperată la fața locului.

Au fost efectuate alte câteva arestări, a spus poliția.

Dintre cei răniți în împușcare, patru erau persoane nevinovate care au răni care nu pun viața în pericol, iar poliția a spus că majoritatea victimelor se recuperează acum acasă.

Principalul trăgător nu mai era la Mayfair Mall când au sosit ofițerii de poliție din Wauwatosa, a spus Weber vineri. El a spus că răniții erau șapte adulți și un adolescent. Primarul din Wauwatosa, Dennis McBride, a declarat pentru CNN că 75 de ofițeri de poliție au răspuns apelurilor venite de la mall vineri seară.

FBI-ul din Milwaukee a scris pe Twitter că agenții sprijină forțele de ordine locale după tragere.
O prezență grea a poliției și a EMT a răspuns, conform filmărilor WISN , afiliate CNN , iar ofițerii de poliție în echipament tactic au fost văzuți intrând în mall. Austin Seybold, în vârstă de 24 de ani, a declarat că a fost închis în camera din spate a magazinului Finish Line din interiorul mall-ului. Seybold a văzut clienți trecând pe lângă magazin. Angajații au început să rotunjească oamenii din interiorul magazinului și „i-au dus în spate și ne-au blocat poarta din față”, a scris Seybold către CNN printr-un mesaj text din magazin.

Șase angajați au fost închiși în camera din spate

Seybold a spus că șase angajați și aproximativ o duzină de clienți au fost închiși în camera din spate timp de aproximativ două ore înainte ca o echipă SWAT să-i escorteze.

„La început a fost un pic frenetic, dar am reușit să aducem pe toți în spate fără probleme și toată lumea a rămas destul de calmă, ceea ce este bine, deși putem auzi ce sună ca echipele SWAT în pasajele din spate ale mall-ului și gravitația a situației începe să se accentueze „, a scris el.

Mayfair Mall a postat pe Facebook vineri că a fost închis după împușcare.

„Suntem descurajați și supărați că oaspeții și chiriașii noștri au fost supuși acestui incident violent astăzi. Suntem recunoscători pentru partenerii noștri de la Departamentul de Poliție din Wauwatosa și cooperăm cu ei pe măsură ce anchetă lor se dezvoltă”, se arată în post.

 

În Statele Unite ale Americii astfel de atacuri sunt destul de comune

Împuşcăturile din mall-ul din SUA nu este unul ieşit din comun. Legea armelor destul de blândă din SUA sau traficul cu arme aflat la un nivel ridicat sunt motivele pentru care toţi mai mulţi americani deţin arme de foc. Din aceste considerente putem vorbi de faptul că în SUA atacurile armate sunt destul de comune. De exemplu, în Carolina de Sud, în vara anului 2020, doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în urma unui atac armat făcut într-un club de noapte. Un alta atac, de această dată în plină strada a avut loc tot în vara anului 2020 când un bărbat din Brooklyn  a fost împuşcat pur şi simplu în timp ce traversa strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *