Prima pagină » International » Un băiat de 14 ani a murit din cauza unei provocări de pe internet. Tânărul a mâncat cele mai picante chipsuri din lume
Un băiat de 14 ani a murit din cauza unei provocări de pe internet. Tânărul a mâncat cele mai picante chipsuri din lume

Un băiat de 14 ani a murit din cauza unei provocări de pe internet. Tânărul a mâncat cele mai picante chipsuri din lume

05 sept. 2023, 12:44, 1 ,
în International

Un băiat de 14 ani dintr-un stat american a murit în ziua în care a mâncat cele mai picante chipsuri din lume. Copilul s-a plâns de dureri de stomac la școală.

Harris Wolobah, un băiat de 14 ani din Worcester, Massachusetts, a murit în ziua în care a mâncat cele mai iuți chipsuri din lume, convins de o provocare virală pe internet.

Un băiat de 14 ani a murit după ce a mâncat cele mai picante chipsuri din lume, convins de o provocare virală pe internet

Pe 1 septembrie, mama băiatului a fost sunată să meargă la școală, după ce Harris s-a plâns de dureri de stomac, potrivit nbcboston.com.

Băiatul s-a simțit mai bine după ce a mers acasă, dar a murit la ora 16:30, când se pregătea să plece la un meci de baschet. Familia copilului este convinsă că moartea acestuia are legătură cu chipsurile consumate în acea zi la școală.

Cauza morții lui Harris nu a fost confirmată, iar oficialii nu au oferit mai multe informații despre circumstanțele în care s-a produs.

Este primul caz de deces în rândul celor care au participat la provocarea “One Chip Challenge”, însă mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat chipsurile picante.

Provocarea de pe social media presupune să mănânci cel mai picant chips de tortilla din lume, apoi să aștepți cât mai mult timp posibil înainte de a mânca sau de a bea ceva pentru a scăpa de senzația arzătoare.

Chipsul, fabricat de Paqui, vine într-un recipient de tip sicriu și are un avertisment care precizează că trebuie ținut departe de copii, că este destinat doar adulților și că nu trebuie consumat de către persoanele sensibile la mâncarea picantă sau cu alergii.

Băiat de 14 ani a decedat după o provocare pe Tik-Tok

Un elev de clasa a VIII-a, din Bistrița, a fost găsit spânzurat în casă. Potrivit Realitatea.net, tragedia s-a petrecut se pare ca urmare a unei provocări pe Tik-Tok. Este vorba despre un băiat de 14 ani, singur la părinți, și care avea rezultate foarte bune la învățătură.

„Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…)

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens.

De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul școlar general Aurelia Dan.

Reamintim că, în urmă cu câțiva ani, mai mulți copii din România, inclusiv din Dâmbovița, au decedat ca urmare a provocărilor din jocul „Balena albastră” care a făcut victime în mai multe țări, în final fiind interzis.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *