Prima pagină » Actualitate » Un băiat de 14 ani a fost găsit mort într-un apartament din Vâlcea. Ce spun anchetatorii despre cauza decesului 
Un băiat de 14 ani a fost găsit mort într-un apartament din Vâlcea. Ce spun anchetatorii despre cauza decesului 

Un băiat de 14 ani a fost găsit mort într-un apartament din Vâlcea. Ce spun anchetatorii despre cauza decesului 

07 dec. 2022, 15:15,
Simona Ciobanu în Actualitate

Rareș, un băiat de 14 ani, din Vâlcea, a fost găsit mort în apartamentul bunicilor lui. De asemenea, în casă a fost găsită și sora lui, în vârstă de 26 de ani, în stare de inconștientă.

”Angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost sesizați astăzi, în jurul orelor prânzului, despre un minor în vârstă de 14 ani din localitatea Brezoi, care nu răspunde la ușa locuinței de aseară.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut de către bunica și mătușa minorului care s-au panicat în lipsa unui răspuns.

Băiat găsit mort într-un apartament din Vâlcea

În apartamentul unde a fost găsit un băiat mort, au fost trimise mai multe echipaje de salvare ale ISU și SAJ. S-a reușit pătrunderea în apartamentul cu pricina, cu greu, echiapejele de intervenție reuțind doar cu ajutorul unei scări de fereastră pe balconul apartamentului. În urma pătrunderii în casă, au fost găsite două persoane, soră și frate, în stare de inconștientă.

Băiatul de 14 ani prezenta semne de rigiditate, iar fata, în vârstă de 26 de ani, stare de pierdere a conștiintei. Din nefericire, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajul medical, fiind declarat decesul. În schimb, tânăra de 26 de ani a fost găsită în stare de inconștiență dar cu semne vitale, fiind preluată de către echipajul SMURD Brezoi și transportată la spital.

În momentul pătrunderii în apartament pe geamul de la balcon, în interiorul locuinței s-a constatat că sobele erau reci și ambele persoane se aflau în dormitor. Apelul la numărul unic de uregnță 112 a fost făcut de către bunică, împreună cu mătușa la ora 13.57. În prezent se continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și împrejurările în care a avut loc tragedia, transmitea ISU Vâlcea în decursul zilei de marți, 6 decembrie.

Deși salvatorii au luat în calcul la început hipotermia, în momentul acesta principala ipoteză în cazul morții băiatului este intoxicația cu monoxid de carbon. Cel mai probabil, au declarat anchetatorii, fata s-a salvat pentru că dormea cu o pernă pe cap și a fost oarecum mai protejată.

Apropiații spun că Rareș era un copil cuminte și cânta în corul bisericii. Cei doi copii nu obișnuiau să rămână frecvent în apartamentul bunicilor, în care și-au găsit sfârșitul, însă în noaptea aceea au decis să doarmă acolo și să nu mai meargă până în satul din apropiere, unde locuiau părinții.

Și-a pierdut viața încercând să se încălzească la aragaz

Într-o ordine de idei ademănătoare, amintim că în edițiile trecute ale Cotidianului BZI, a fost prezentat cum un bărbat din Timișoara a fost găsit decedat, iar fiica sa a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost găsiți intoxicați cu gazul de la aragaz în apartament. Se pare că aceștia îl aveau pornit pentru a se încălzi din cauza frigului.

Așadar, un bărbat de 66 de ani din Timișoara a fost găsit mort, iar fata lui, de 38 de ani, a ajuns inconștientă la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. Această tragedie s-a produs după ce mai multe blocuri din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă.

După informațiile medicilor de la acea vreme, femeia era stabilă hemodinamic însă a rămas sub observația doctorilor, aceasta având și alte complicații de sănătate.

”Pacienta, în momentul de față, este stabilă hemodinamic, în curs de de investigație la noi, în urgență. Dacă va fi nevoie să se interneze pe una din secțiile acestui spital, se va interna. Din nefericire, ea este cu sindrom Down și este un pic mai greu cooperantă”, a declarat la acea vreme Dan Ceapă, medic UPU.

De asemenea, și o fetiță de 12 ani din Vâlcea a murit intoxicată cu monoxid de carbon emanat de soba din dormitorul în care dormea.

Acum însă, un băiat de 14 ani a fost găsit mort într-un apartament din Vâlcea, după ce timp de câteva ore, rudele nu au putut să dea de el sau sora lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *