Prima pagină » Local » Un băcăuan, în vârstă de 100 de ani, premiat la Ziua Națională a Ambulanței din România, sărbătorită la Iași. „Pe vremea mea nu erau așa mașini…”

Un băcăuan, în vârstă de 100 de ani, premiat la Ziua Națională a Ambulanței din România, sărbătorită la Iași. „Pe vremea mea nu erau așa mașini…”

29 iul. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

De Ziua Națională a Ambulanței din România, sărbătorită la Iași, un băcăuan, în vârstă de 100 de ani, a fost premiat, după ce mai bine de jumătate din viață a lucrat la Serviciul de Ambulanță Județean Bacău

După ce și-a dedicat mai bine de jumătate de viață salvând alte vieți, Ion Rusu, un băcăuan, în vârstă de 100 de ani, a fost premiat la Ziua Națională a Ambulanței din România, sărbătorită la Iași. „O emblemă a ambulanței”, așa cum a fost numit de autorități, dl. Rusu, vizibil emoționat, a ținut un mic discurs.

„Vă mulțumesc frumos pentru invitația pe care mi-ați făcut-o. Mă bucur, eu așa ceva nu am mai văzut. Eu sunt de la SAJ Bacău, unde am lucrat și de unde am ieșit la pensie în 1982. Sunt alături de ambulanța care, pe vremea mea, se numea salvare, dar sunt asemănătoare. Aveam de dus aceeași misiune la capăt. Dorim ca, așa cum s-a cântat imnul, Dumnezeu să vă dea putere, speranță și încredere ca să putem duce la capăt misiunea ce apasă pe sufletele noastre. Mă bucur și doresc să mergem la capăt așa cum dorim. Pe vremea mea nu erau așa mașini, erau așa cum erau ele, dar am lucrat cu toată inima și am lucrat frumos. Domnul să fie cu noi, Amin!”, a precizat Ion Rusu, în vârstă de 100 de ani, fost angajat al SAJ Bacău.

La Ziua Națională a Ambulanței din România, sărbătorită la Iași, au fost prezente mai multe personalități

Ieri, 28 iulie 2022, a fost sărbătorită la Iași Ziua Naţională a Ambulanţei din România. S-au împlinit 116 ani de la înfiinţarea serviciului de ambulanţă în România. Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanța” din România, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi şi conducerea Sindicatului Ambulanța Iaşi au organizat o conferinţă de presă la care au fost prezente mai multe personalități din Iași și nu numai. Cu această ocazie, la Iaşi a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila.

Ziua Naţională a Ambulanţei 2021

Amintim că în anul 2021, cu ocazia festivității organizate de Ziua Naţională a Ambulanţei, Preşedintele Klaus Iohannis a decorat la Iași medici şi asistenţi medicali din cadrul SAJ Iași. Premiate au fost dr. Angelica Hristea, astăzi manager la SAJ Iași, precum și asistenta Laura Ilie, fiind nominalizate cu merite deosebite în lupta pentru salvarea vieții, în cadrul evenimentului organizat de Ziua Națională a Ambulanței.

Angelica și Laura sunt angajate în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași din anul 2007, iar premiile le-au înmânate chiar de președintele țării, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *