Un avocat din Iași, care a dat în judecată Compania Națională Loteria Română SA, a pierdut procesul la prima instanță. Bogdan Mihail Zamfir le cerea magistraților să oblige instituția la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 2 milioane de lei. Ieșeanul susținea că i s-a refuzat dreptul de a juca un bilet la Loto 6/49. Bărbatul a adăugat că, a doua zi, a constatat cu stupoare că toate cele 6 numere pe care voia să le joace au ieșit și că, astfel, ar fi fost singurul câștigător la extragerea organizată de Dragobete
Un avocat ieșean a sperat că va trage lozul câștigător în instanță! Bărbatul a dat în judecată Loteria Română, însă n-a avut noroc. Totuși, membrul Baroului Iași nu a renunțat la visul de a lua premiul cel mare la Loto 6/49. Astfel, avocatul Bogdan Mihail Zamfir a formulat o contestație împotriva deciziei luate de Tribunalul Județean. Procesul dintre avocatul ieșean și Loteria Română a ajuns acum la Curtea de Apel Iași, următorul termen fiind stabilit pentru data de 21 octombrie 2021.
Amintim că, în urmă cu câteva luni, avocatul a dat în judecată CN Loteria Română SA, după o întâmplare demnă de nuvelele lui Ion Luca Caragiale. Avocatul stagiar Bogdan Mihail Zamfir (50 de ani) i-a chemat la bară pe reprezentanții Loteriei Române. Bărbatul le cerea magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige Loteria la plata unor despăgubiri în valoare de 2.185.420 de lei.
Biletul buclucaș de Dragobete
Bogdan Mihail Zamfir a relatat în fața instanței că cere plata sumei amintite drept prejudiciu, pentru refuzul Loteriei Române de a încheia un contract pe 26 februarie 2017.
„În acea zi mă deplasam cu un autoturism, împreună cu un coleg de serviciu, dinspre supermarketul Metro Cash & Carry, din comuna Miroslava, pe DN 28 Iași – Târgu Frumos, de unde am cumpărat materiale pentru societatea la care lucrez, apoi am mers către strada Cuza Vodă, pentru a le descărca. Pe drum, la ora 15:50, am oprit la unitatea Loteriei Române din strada Păcurari, deoarece voiam să iau un bilet la Loto 6/49. Extragerea avea ora-limită 16:00, impusă de regulament pentru a putea juca bilete. Deși se efectuau operațiuni la terminalul de joc, o femeie mi-a refuzat dreptul de a încheia contractul de joc, pe motiv că jocul ar fi fost «închis de la București»”, a menționat Bogdan Zamfir în instanță.
El a adăugat că a încercat să îi explice femeii că mai erau 10 minute disponibile pentru a juca un bilet, că tichetul era un cadou, extragerea fiind organizată de Dragobete, că nu ar fi durat foarte mult plasarea acelui bilet, precum și că, dacă s-a modificat ora-limită, Loteria avea datoria să anunțe acest lucru. Reclamantul a mai spus că, în acel moment, femeia l-ar fi amenințat că va apăsa „butonul de panică”, astfel încât ieșeanul a decis să meargă la o unitate a Loteriei Române din cartierul Tătărași, mai exact de pe strada Vasile Lupu. Numai că bărbatul a ajuns acolo la ora 16:03, iar angajații unității l-au anunțat că posibilitatea de a juca se încheiase.
Avocatul Bogdan Mihail Zamfir a cerut înregistrările video de la cele două agenții din Iași
Avocatul ieșean a mai afirmat că angajații unității din Tătărași îi spuseseră că, duminica, jocul nu se încheiase niciodată mai devreme de ora 16:00.
„A doua zi, am constatat că cele șase numere erau identice cu ale mele. În plus, nimeni nu nimerise acele numere, fiind înregistrat un report la categoria I. Fondul de câștiguri era de 2.185.420 de lei. Am consultat Regulamentul pe site-ul Loteriei Române și am constatat că aceasta și-a încălcat propriul regulament”, a subliniat ieșeanul.
Conform informațiilor oferite de Loterie, la extragerea 6/49 din data de 26 februarie 2017, numerele câștigătoare au fost: 22, 31, 30, 4, 42 și 39, suma reportată fiind, într-adevăr, cea de 2.185.420 de lei. Reclamantul a mai spus că, inițial, a acționat în judecată Loteria și a solicitat, ca probe, înregistrările audio-video din cele două agenții (din Păcurari și Tătărași – n.r.), pentru a demonstra că a fost prezent și că a vrut să joace biletul respectiv. Potrivit reclamantului, Loteria ar fi refuzat să prezinte în instanță înregistrările respective, susținând că suportul de înregistrare ar fi fost virusat.