Prima pagină » National » Un avion TAROM, la un pas de tragedie după ce era să fie interceptat de o dronă

Un avion TAROM, la un pas de tragedie după ce era să fie interceptat de o dronă

06 iun. 2022, 13:46,
în National

Un avion TAROM a fost la un pas să se prăbușească la Chişinău după ce era să fie interceptat de o dronă. Incidentul a avut loc în cursul serii de duminică, la ora 19:13. Piloții cursei TAROM 207 au raportat acest incident.

Nu se cunoașt cu exactitate ce fel de dronă a afectat zborul cursei TAROM. Incidentul nu este unul izolat, transmit specialiștii din Rep. Moldova.

Avion TAROM la un pas de a fi interceptat de o dronă

Incidentul care reprezintă o încălcare gravă a siguranței aeronautice a avut loc duminică seara în apropierea Aeroportului Chișinău. În incident a fost implicată o aeronavă TAROM care efectua o cursă pe ruta București-Chișinău. Drona se afla la o altitudine de 700 metri, conform paginii specializate în securitatea aviaţiei, Runway 09. Aria în care se afla drona era una de interdicţie pentru aceste aparate de zbor, tocmai din cauza proximităţii faţă de aeroport.

După eforturi mari, piloții au reușit să aterizeze în condiţii de siguranță. Totul se putea transforma într-o adevărată tragedie dacă drona intercepta avionul.

Experţii în siguranța aviatică au explicat că astfel de incidente s-au mai produs în apropierea aeroportului din Republica Moldova și că autoritățile de la Chișinău trebuie să reglementeze mai dur interdicțiile aplicate dronelor. Din păcate, eşuarea de a implementa aceste procese a dus azi seară la o situaţie în care o navă relativ compactă putea suferi avarieri de la contactul cu o dronă, ceea ce putea duce la un deznodământ tragic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *