Prima pagină » Actualitate » Un avion Ryanair a luat foc! Aproximativ 200 de pasageri au fost evacuați de urgență

Un avion Ryanair a luat foc! Aproximativ 200 de pasageri au fost evacuați de urgență

03 oct. 2024, 16:05,
Simona Ciobanu în Actualitate

Un avion Boeing cu aproape 185 de pasageri la bord a fost evacuat joi dimineață, 3 octombrie, în Italia, după ce flăcări au fost observate ieșind dintr-un motor.

Pompierii au intervenit la aeroportul din Brindisi, după ce vaporii și flăcările au fost văzute în zona motorului stâng al avionului Ryanair, chiar înainte de decolare. Fotografii de la fața locului au surprins flăcările în jurul motorului.

Un avion Ryanair a luat foc

Avionul Ryanair, zborul FR8826, a izbucnit în flăcări chiar înainte de decolare de pe Aeroportul Brindisi din Italia, iar toboganele gonflabile au fost desfășurate pentru a facilita evacuarea pasagerilor în condiții de urgență.

Compania aeriană a confirmat că toți cei 184 de pasageri ai Boeingului 737-800 au fost evacuați în siguranță.

„Zborul FR8826 de la Brindisi la Torino a fost amânat în această dimineață, după ce echipajul de cabină a observat vapori în afara aeronavei”, a declarat Ryanair într-un comunicat. „Pasagerii au fost debarcați fără incidente și transportați cu autobuzul înapoi la terminal.”

Aeroportul Brindisi, situat în regiunea Puglia din sud-estul Italiei, a fost închis temporar după incident, dar a fost redeschis în cursul dimineții. Ryanair a anunțat că o altă aeronavă va fi folosită pentru a transporta pasagerii către Torino.

Zboruri amânate, deviate sau anulate după ce anvelopa unui avion a explodat

Într-o ordine de idei asemănătoare, amintim cum numai în urmă cu o zi, toate zborurile programate pentru marți, 1 octombrie, cu plecare sau sosire pe aeroportul din Bergamo, au fost fie întârziate, fie redirecționate, fie anulate, după ce o anvelopă a unui avion Ryanair a explodat în timpul aterizării, conform Euronews.

Avionul, care venea din Barcelona, a aterizat pe Bergamo în jurul orei 9:00, moment în care una dintre anvelopele de aterizare a explodat, blocând pista.

Niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit.

Aeroportul Internațional Orio al Serio a anunțat că „din cauza unui avion blocat pe pistă din cauza unor probleme tehnice, operațiunile de zbor sunt suspendate. Zborurile de plecare sunt întârziate, iar cele de sosire ar putea fi redirecționate sau anulate, până la redeschiderea pistei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`