Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un avion rusesc s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din Kiev – FOTO, VIDEO

Un avion rusesc s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din Kiev – FOTO, VIDEO

25 feb. 2022, 07:19,
în Razboi în Ucraina

Au fost auzite mai multe explozii în capitala Ucrainei în a doua zi de război. Așadar, se spune că un avion rusesc s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din Kiev. Există mai multe rapoarte neconfirmate care spun că apărarea aeriană a orașului a oprit un raid aerian prin interceptarea unui număr de rachete și doborând o aeronavă inamică.

Militarii ucrainei par să dea lupte importante în Kiev. Armata rusă avansează în tot teritoriul Ucrainei și se pare că a cucerit regiuni importante cum ar fi centrala de la Cernobîl dar și Insula Șerpilor.

Un avion rusesc s-a prăbușit în Kiev

Un oficial al Ministerului de Interne al Ucrainei a declarat că o aeronavă s-a prăbușit în districtul Darnytskyi din Kiev, în a doua zi de război. Între timp, rapoartele locale spun că o clădire rezidențială cu nouă etaje este în flăcări la Kiev. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat pe Twitter spunând că cel puțin trei persoane au fost rănite, dintre care una se afla în stare critică, „ca urmare a fragmentării unei rachete”. El a adăugat că clădirea a luat foc și că este „amenințată cu distrugere”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că „sabotorii” au intrat anterior în capitală. Urmează bătălii din prima linie în toată țara, cele mai grele lupte fiind în est, în jurul Harkivului, dar prezente și în nord, și în jurul orașelor Odesa din sudul Mării Negre.

Armata ucraineană a publicat filmări despre ceea ce spune este o luptă cu armă stradală între apărătorii ucraineni din orașul Sumy, din nord-estul orașului, și atacatorii ruși. Sumy – cu o populație de peste 260.000 de oameni – este o capitală regională care se află la mai puțin de 30 km (19 mile) de granița cu Rusia.

Șeful administrației locale, Dmytro Zhyvytsky, a declarat că un mare convoi militar rus se îndrepta spre vest, pe lângă Sumy, spre capitala Kiev. El a mai spus că orașul din apropiere Konotop era acum încercuit.

UE a anunțat sancţiuni dure împotriva Rusiei

După ce a început războiul din Ucraina soldat cu victime omenești, militari morți după ce avioanele s-au prăbușit, sau pur şi simplu civili uciși, Uniunea Europeană a anunțat noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbind despre un moment decisiv pentru Europa.

Sancțiunile vor viza domenii precum sectorul financiar, energia, transportul și vizele pentru elita rusă, a spus ea după o întâlnire care s-a încheiat vineri la primele ore la Bruxelles. Von der Leyen a spus că măsurile adoptate ar face imposibilă pentru Rusia să cumpere tehnologie pentru a-și moderniza rafinăriile de petrol sau piese de schimb pentru avioane.

„Pachetul de sancțiuni masive și direcționate aprobat în această seară arată cât de unită este UE”, a scris ea pe Twitter.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că 300 de milioane de euro (336 de milioane de dolari; 251 de milioane de lire sterline) vor fi oferite Ucrainei, precum și echipamente militare. Sancțiunile nu acoperă importul de gaz rusesc în UE. Chestionat cu privire la acest lucru, Von der Leyen a spus că caută urgent cum să înlăture Europa de la dependența sa de energia rusă.

Nu este primul avion rusesc care s-a prăbușit. Armata din Ucraina a anunțat că sunt mai multe avioane/elicoptere doborâte de forțele militare autohtone.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024