Prima pagină » Actualitate » Un avion rusesc s-a ciocnit cu o dronă a forțelor americane deasupra Mării Negre
Un avion rusesc s-a ciocnit cu o dronă a forțelor americane deasupra Mării Negre

Un avion rusesc s-a ciocnit cu o dronă a forțelor americane deasupra Mării Negre

14 mart. 2023, 19:04,
în Actualitate

Un avion rusesc s-a ciocnit cu o aeronavă americană fără pilot în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea acesteia, potrivit skynews.

„Aeronava noastră MQ-9 desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a MQ-9”, a declarat generalul forțelor aeriene americane James Hecker.

„De fapt, acest act nesigur și neprofesional al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave. Avioanele americane și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și facem apel la ruși să se comporte profesional și în siguranță”.

Comandamentul Forțelor SUA din Europa, detalii despre incident

Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unui avion MQ-9 fără pilot la bord al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, anunță Comandamentul Forțelor SUA din Europa.
În jurul orei 7:03 AM (CET), unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să aducă MQ-9 la sol în apele internaționale.

De mai multe ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist, transmie U.S. European Command.

Avioanele rusești și americane au operat deasupra Mării Negre în timpul războiului, dar aceasta este prima interacțiune de acest tip cunoscută, o escaladare potențial periculoasă într-un moment critic al luptei.

SUA operează drone Reaper peste Marea Neagră

SUA operează drone Reaper peste Marea Neagră încă de dinainte de începutul războiului, folosind drona spion pentru a monitoriza zona. Drona Reaper poate zbura până la 50.000 de picioare, conform Forțelor Aeriene, și are senzorii și capacitățile de a aduna informații și de a efectua recunoașteri pentru perioade lungi de timp, ceea ce o face o platformă ideală pentru a urmări mișcările pe câmpul de luptă și în Marea Neagră.

Comentarii
  • Da’ ce cauta drona americana militara in spatiul rusesc, sau in imediata vecinatate ?!
    Ca si cum rusii ar avea drona langa…New York !!
    Asta e atac pe …fata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`