Prima pagină » International » Un avion privat Cessna s-a prăbușit în largul coastei Letoniei. Câte persoane se aflau în aeronavă

Un avion privat Cessna s-a prăbușit în largul coastei Letoniei. Câte persoane se aflau în aeronavă

05 sept. 2022, 11:01,
în International

Duminică seara, 4 septembrie 2022, un avion privat Cessna s-a prăbușit în largul coastei Letoniei, a anunțat serviciul de salvare al Suediei.

În acest context, NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod neobişnuit.

Un avion privat Cessna s-a prăbușit în largul coastei Letoniei

Duminică, aeronava Cessna 551 înmatriculată în Austria zbura din Jerez, în sudul Spaniei, a decolat la 12.56 GMT fără o destinație stabilită, potrivit site-ului FlightRadar24.

S-a întors de două ori, la Pariş și Köln, înainte de a se îndrepta direct peste Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. La 17.37 GMT a fost listat pe trackerul de zbor că pierde alert din viteză și altitudine.

„Am aflat că avionul s-a prăbușit (în ocean) la nord-vest de orașul Ventspils din Letonia”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare al Suediei. „A dispărut de pe radar”.

Avioane de război, trimise să inspecteze aeronava

Important de precizat este faptul că mai multe avioane de război germane și daneze au fost trimise anterior să inspecteze aeronava în timp ce trecea prin spațiul aerian al acestor țări, dar nu au reușit să ia contact, a declarat Johan Wahlstrom de la Administrația Maritimă Suedeză.

„Nu au putut vedea pe nimeni în carlingă (n.r. cabina de pilotaj)”, a spus el.

De asemenea, ziarul german Bild a relatat că avionul transporta pilotul, un bărbat, o femeie și o persoană pe care a descris-o ca fiind o fiică, fără a furniza informațiile.

Un elicopter al forțelor aeriene lituaniene a fost trimis la locul accidentului pentru căutare și salvare, la cererea Letoniei vecine, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene. Letonia a spus că a trimis alte aparate de zbor la fața locului.

Avioanele de vânătoare aparțineau misiunii NATO Baltic Air Police de pe aerodromul Amari din Estonia, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene.

Un alt avion s-a prăbușit în China. La bord se aflau sute de persoane

Vă aducem aminte că la finalu lunii martie a acestui an, un avion cu 132 de persoane s-a prăbuşit în sudul Chinei. Din nefericire, absolut nicio persoană nu a supravieţuit impactului cu solul. Sute de persoane au fost implicate la eforturile de căutare care au durat zeci de ore.

Presa de stat a raportat ca părți ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăștiate pe pantele muntoase carbonizate după primul accident din China în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace. De asemenea, au fost văzute rămășițe de cărți de identitate, poșete și portofele.

„Avionul a căzut vertical din cer. Deși eram departe, am putut vedea totuși că era un avion. Avionul nu a emis fum în timpul căderii. A căzut în munți și a provocat un incendiu „, a declarat un rezident local.

Liderul chinez, Xi Jinping a ordonat rapid o investigație la scară largă asupra tragediei. În cadrul unei conferințe de presă desfăşurată miercuri, 23 martie, oficiali din aviație au spus că avionul nu a întâmpinat pe traseu probleme legate de vreme sau de siguranța zborului.

Astfel, reamintim faptul că un avion privat Cessna s-a prăbușit în Marea Baltică. Momentan nu s-au raportat victime, însă cercetările continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *