Prima pagină » Actualitate » Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți
Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

27 mai 2022, 18:59,
în Actualitate

Astăzi, în apropiere de Cernăuți, un avion de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene a doborât o rachetă de croazieră.  Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a raportat distrugerea unei rachete de croazieră rusești în regiunea Cernăuți. Raportul precizează că racheta a fost doborâtă de un avion al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Racheta care zbura deasupra Bucovinei ar fi fost doborâtă de către un avion de vânătoare. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk.

Oficialul a îndemnat cetățenii să se ascundă

Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Zona în care a fost interceptată racheta este la aproximativ 60 de km de granița cu România. Probabil, ținta era în regiunea Transcarpatia, unde la începutul lunii mai a fost lovită o stație electrică de mare putere a căilor ferate.

Dronă ucraineană prăbușită în România

Ministerul Apărării Naționale (MaPN) a anunțat la data de 23 mai că o epavă a unei drone ucrainene a fost găsită în apele teritoriale ale României, între Sulina și Sfântu Gheorghe.

„Miercuri, 11 mai, Forţele Navale Române au fost sesizate cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm”, anunţă, luni, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Epava a fost recuperată de Forțele Navale

În comunicat s-a precizat faptul că epava dronei ucrainene a fost recuperată de către o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

„Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord. Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai”, a mai precizat ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024