Prima pagină » National » Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp de lucernă de lângă Deva

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp de lucernă de lângă Deva

07 aug. 2024, 20:07,
în National

Un aeroplan s-a prăbușit, miercuri după-amiază, pe un câmp de lucernă de lângă Deva. Pilotul a fost rănit și urmează să fie transferat la spital.

„Pompierii detașamentului Deva au intervenit cu autospeciale de intervenție și cu o ambulanță SMURD, iar la fața locului a fost și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, pentru o situație de urgență cauzată de prăbușirea unui planor în apropierea municipiului Deva, pe un câmp de lucernă”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

De asemenea, pilotul care s-a prăbușit cu planorul se află în stare bună, este conștient și cooperant, dar are fracturi.

„Ajuns la fața locului, pompierii au constatat că pilotul care s-a prăbușit cu planorul se află în stare bună, este conștient și cooperant, dar are fracturi la membrele superioare și este evaluat în acest moment și va fi transportat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Municipal din Deva”, a transmis Maior Morogan Lucian, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

SU Hunedoara a precizat că pilotul este un tânăr de 21 de ani.

”Evenimentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora 19.00, iar aterizarea a avut loc pe un lan de lucernă din apropierea Gării Deva, la câţiva kilometri de aerodromul Săuleşti, de unde a decolat şi ar fi trebuit să se întoarcă. Pompierii Detaşamentului Deva au acţionat cu o autospecială de intervenţie şi cu o ambulanţă SMURD, iar la faţa locului s-a aflat şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara”, a transmis ISU Hunedoara.

Salvatorii au acordat pilotului rănit primul ajutor medical, iar după finalizarea protocolului l-au transportat, conştient şi cooperant, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *