Prima pagină » Actualitate » Un avion cu zeci de români la bord a fost lovit de fulger în Italia! Ce s-a întâmplat
Un avion cu zeci de români la bord a fost lovit de fulger în Italia! Ce s-a întâmplat

Un avion cu zeci de români la bord a fost lovit de fulger în Italia! Ce s-a întâmplat

05 ian. 2021, 12:27,
George Cristian în Actualitate

Au fost momente de panică la bordul companiei Wizz Air. Conform datelor existente până la această oră se pare că o aeronavă deţinută de compania mai sus amintită a fost lovită de un fulger chiar la câteva momente după ce a decolat de pe aeroportul din Ciampino, Roma.

Zborul avea destinaţie municipiul Suceava iar românii aflaţi la bordul navei au declarat că au fost şocaţi de acest lucru.

Zeci de români se aflau la bordul avionului lovit de fulger

Conform datelor publicate, la bordul avionului lovit de fulger se aflau 90 de români. Aeronava avea ca destinaţie oraşul Suceava. După ce au fost loviţi de fulgeri, cei doi piloţi au luat decizia de a se întoarce la sol unde, toţi cei 90 de pasageri au fost mutaţi într-un alt avion care, după un zbor de câteva ore a ajuns în siguranţă la Suceava. Incidentul a avut loc din cauza unor turbulenţe puternice şi în cele din urmă un fulger a lovit avionul.

Acest incident nu este unul singular. Periodic, zeci de avioane întâmpina astfel de probleme. Totuşi, în pofida faptului că există la nivel mondial anumite voci care susţin faptul că avionul poate fi doborât din cauza unui astfle de incident, ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 1967. Din acea perioadă până zilele noastre tehnologia a evoluat aşa că şansele ca un avion să se prăbușească sunt minime.

Incidente comice în care sunt implicate avioanele

O companie aeriană din Nepal a declarat că un avion a aterizat la un aeroport la 250 de mile de destinația intenționată din cauza unei confuzii de comunicații.

Un zbor Buddha Air din 18 decembrie de la Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu a fost programat să aterizeze în orașul sudic Janakpur, dar în schimb a călătorit în orașul Pokhara, la aproximativ 250 de mile distanță. Astha Basnet, ofițer executiv la Buddha Air, a declarat pentru CNN că eroarea a rezultat din lacune în comunicare și din nerespectarea procedurilor de operare standard detaliate”.

Basnet a declarat că avionului i s-a acordat permisiunea specială de a decola din Pokhara și de a ateriza la Janakpur – cu câteva ore în urmă. Cei 69 de pasageri ai zborului au ajuns în siguranță la destinația prevăzută, a spus compania aeriană.

Desigur, au fost și mai multe tragedii în care au fost implicate aeronavele din întreaga lume. Vorbim despre incidente avioatice în care au murit zeci, sute de persoane. Totuși conform specialiștilor accidentele aviatice sunt destul de rare iar acest lucru oferă o doză de siguranță în legătură cu zborul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *