Prima pagină » International » Un avion a efectuat o aterizare de urgenţă în estul Turciei din cauza unei alerte cu bombă
Un avion a efectuat o aterizare de urgenţă în estul Turciei din cauza unei alerte cu bombă

Un avion a efectuat o aterizare de urgenţă în estul Turciei din cauza unei alerte cu bombă

06 sept. 2024, 21:20,
în International

Un avion al companiei indiene Vistara cu 247 de persoane la bord a efectuat vineri o aterizare de urgenţă în estul Turciei din cauza unei alerte cu bombă, au anunţat compania şi autorităţile locale, citate de AFP, transmite Agerpres.

„Zborul UK27 care efectua o cursă între Mumbai şi Frankfurt a fost deturnată spre Turcia (aeroportul din Erzurum) din raţiuni de securitate”, a precizat compania aeriană indiană pe reţeaua socială X.

Citat de media turce, guvernatorului provinciei Erzurum, Mustafa Ciftci, a declarat că 247 de pasageri şi membri ai echipajului se aflau în avion şi a anunţat întreruperea temporară a decolărilor şi aterizărilor pe aeroportul din Erzurum.

„Echipajul de cabină ar fi găsit un șervețel pe care era scris că în avion se afla o bombă”

Pasagerii au fost coborâţi din avion şi percheziţionaţi unul câte unul înainte de a fi conduşi în interiorul aeroportului, o echipă de deminare fiind trimisă pentru a inspecta interiorul avionului şi bagajele, a precizat guvernatorul.

În cursul zborului, „unul dintre pasageri a scris pe un şerveţel că există o bombă în avion”, iar echipajul a fost anunţat şi a decis să opereze o aterizare de urgenţă, a adăugat guvernatorul Mustafa Ciftci.

Potrivit unor surse familiare cu situația, „echipajul de cabină ar fi găsit un șervețel pe care era scris că în avion se afla o bombă. În timp ce avionul se afla în aer, echipa a contactat turnul de control și a efectuat o aterizare de urgență”.

Cu toate acestea, compania aeriană Vistara nu a făcut încă un anunț oficial în legătură cu situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *