Prima pagină » National » Un autoturism BMW X5 și țigări de contrabandă, reținute cu focuri de armă la frontiera de est – FOTO/ VIDEO

Un autoturism BMW X5 și țigări de contrabandă, reținute cu focuri de armă la frontiera de est – FOTO/ VIDEO

19 apr. 2021, 15:56,
în National

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 2.950 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 41.300 de lei și au reținut un autoturism marca BMW X5, în valoare de 30.000 de lei, suspect a fi implicat în activitatea de contrabandă.

În data de 18 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

În jurul orelor 07.50, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia pădurii din marginea localităţii de frontieră Păltiniș, două persoane care transportau în spate două colete voluminoase către un autoturism marca BMW X5, parcat în zona de pădure.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și autoturismul, și au fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 59.000 de ţigarete (2.950 de pachete), în valoare de 41.300 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la 30.000 de lei.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA.

Tânără cercetată pentru conducerea unui autovehicul fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari efectuează cercetări cu privire la o tânără depistată în trafic, la volan, deşi nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 03.10, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Trifeşti, un autoturism, înmatriculat în România, condus de ieşeanca T.E., în vârstă de 19 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, în urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că tânăra nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

1,07 mg/l alcoolemia unui ieşean depistat la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 21.40, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora  au oprit, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Chipereşti, un autoturism înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era un cetăţean român în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Serviciul Poliției Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, a transmis purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Moped neînmatriculat, depistat de polițiștii de frontieră în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a fost depistat conducând un moped neînmatriculat.

În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Berezeni – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Vetrișoaia, județul Vaslui, un moped fără numere de înmatriculare, condus de un localnic.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat faptul că mopedul nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, potrivit purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`