Prima pagină » Actualitate » Un autoturism a luat foc în Pasajul Unirii din Bucureşti. Iată momentul izbucnirii incendiului – FOTO, VIDEO

Un autoturism a luat foc în Pasajul Unirii din Bucureşti. Iată momentul izbucnirii incendiului – FOTO, VIDEO

18 oct. 2022, 13:08, 1 ,
în Actualitate

Marţi, 18 octombrie 2022, un autoturism a luat foc în Pasajul Unirii din Bucureşti. În vehicul se aflau mai multe persoane, printre care şi un bebeluş. Din fericire, pasagerii şi şoferii au reuşit să se evacueze.

Momentul izbucnirii incendiului a fost surprins de camerele de supraveghere montate în pasaj.

Un autoturism a luat foc în Pasajul Unirii din Bucureşti. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de pompieri

Autoturismul marca Mini Cooper a luat foc în timp ce rula prin Pasajul Unirii din Capitală. Degajările de fum au fost masive. Oamenii aflaţi în maşina au ieşit cât de repede au putut şi s-au îndepărtat de aceasta.

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de pompieri şi echipaje medicale. Circulaţia rutieră din pasaj a fost oprită. Din fericire, până în momentul de faţă nu s-au raportat victime, iar toate persoanele din pasaj au fost evacuate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a menţionat că incendiul a fost lichidat, fiind arsă doar o singură maşină. Acesta a ţinut să explice că forţele de salvare nu au intrat cu maşinile în pasaj din cauza fumului dens, care făcea că vizibilitatea să fie zero.

„Se continuă cu evacuarea fumului din tunel. Când totul este sigur, se vor întoarce persoanele să-și recupereze mașinile. (…) Ventilatoarele din tunel funcționează. Nu avem persoane rănite, pompierii au verificat fiecare mașină”, a transmis dr. Raed Arafat, la scurt timp după ce pompierii au ajuns la fața locului.

Ce a transmis prefectul Capitalei, Toni Greblă

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, aflat la locul incendiului, a menţionat că până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis. Acesta a ţinut să mai adauge că ventilaţia pasajului Unirii este făcută pentru un trafic normal.

”Până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis. În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este normal, cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu ci necesită o jumătate de oră, o oră. Pentru a preveni orice fel de incident, participanţii au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj”, a transmis prefectul Toni Greblă.

De asemenea, despre blocajele care au avut loc în Pasajul Unirii, după refacerea acestuia, prefectul Capitalei a arătat că probabil după deschidere nu au mai fost atenţi la presemnalizare”, el arătând că niciun autoturism nu s-a blocat în pasaj ci în barierele de presemnalizare.

Pompierii afirmă că în pasaj şi pe rampele de acces erau circa o sută de autoturisme, iar 20 de persoane au fost evacuate de salvatori. După ce fumul a fost evacuat, traficul rutier a fost reluat.

”În pasaj şi pe rampele de acces au fost aproximativ 100 de autoturisme. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ISUBIF”. Potrivit acestora, autoturismul care a ars se afla la jumătatea pasajului.

Important de precizat este că Pasajul Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje din centrul Bucureştiului, s-a redeschis la începutul luni septembrie, după ce a fost închis timp de 77 de zile, pentru reparaţii care au costat 12 milioane de euro. Astfel de incidente similare că cel în care autoturismul din Bucureşti a loc foc, au loc frecvent şi în Iaşi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`