Prima pagină » Economic Local » Un autocamion modern va ajunge la Servicii Publice Iași! O firmă din Luxemburg vrea contractul de aproape 60.000 de euro!
Un autocamion modern va ajunge la Servicii Publice Iași! O firmă din Luxemburg vrea contractul de aproape 60.000 de euro!

Un autocamion modern va ajunge la Servicii Publice Iași! O firmă din Luxemburg vrea contractul de aproape 60.000 de euro!

28 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Parcul auto din dotarea Servicii Publice Iași SA va fi extins. La procedura demarată a fost depusă o singură ofertă, din partea unei societăți controlate de afaceriști din Luxembrurg. Un criteriu de departajare în cadrul licitației este prețul cel mai mic ofertat

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei Iași, a lansat o nouă licitație pentru modernizarea parcului auto. Autoritatea contractantă a alocat 315.000 lei, fără TVA, adică aproape 60.000 de euro, pentru achiziția unui autocamion. La licitația demarată recent s-a prezentat o singură societate: AIC Trucks SRL, din județul Ilfov. Societatea este controlată de Maurizio Michele Giovanno Rossetto (13 la sută), Afin Holding SA Luxemburg (52 la sută) și Sjors Heertum Rom SRL (35 la sută). În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 268,6 milioane de lei, un profit de 4,7 milioane de lei, datorii de 99,9 milioane de lei, cu un număr de 62 de angajați.

„Termenul de garanție pentru produsul contractat va fi de minimum 24 de luni de la data punerii în funcțiune, respectiv semnarea procesului-verbal de recepție de către reprezentanții autorității contractante. În perioada de garanție, ofertantul va trebui să asigure mentenanța autocamionului, toate intervențiile necesare în mod gratuit, pentru a repara defecțiunile la timp, din cauza unor probleme de fabricare sau montare. Dacă apar defecțiuni din cauza modului de exploatare, ofertantul are obligația de a asigura service-ul pe cheltuiala autorității contractante”, se arată în caietul de sarcini.

Specificațiile tehnice arată că autocamionul trebuie să aibă motor Diesel, o capacitate cilindrică de 9.000 cmc, un rezervor de 400 de litri, benă basculabilă etc. SPI a organizat proceduri și pentru înfrumusețarea parcurilor din oraș.

SPI vrea să cumpere două autobasculante cu 56.000 de euro

Totodată, SPI a lansat licitația pentru achiziția a două autobasculante, ce vor fi folosite în activitatea zilnică. Prevederea bugetară este de 280.000 de lei, fără TVA, adică aproape 56.000 de euro. La procedură s-au prezentat două societăți: Ati Motors Holding SRL (Iași) și ADC Master Auto Service SRL (Argeș). Cele două autobasculante vor fi dotate cu benă basculabilă și vor fi folosite pentru transportarea mărfurilor. Conform caracteristicilor tehnice, vehiculele trebuie să fie dotate cu motor Diesel, putere motor 100-150 CP, capacitate cilindrică de 1.990-2.300 cmc, nivel emisii – minimum EURO 6, sistem de frânare servo – asistat – dublu circuit, cutie de viteze manuală – 6+1 trepte, frână de siguranță pe axa spate etc.

„Reparațiile (remedierea defecțiunilor), ce fac obiectul garanției, vor fi executate gratuit, cu respectarea termenului în care vor fi executate acestea, termen ce va fi convenit cu achizitorul la data constatării defecțiunilor de către furnizor. Pentru imobilizări mai mari de 5 zile lucrătoare, ofertantul va asigura autovehicul similar la schimb, în caz contrar va achita contravaloarea daunelor și penalităților cauzate de neexecutarea serviciilor de către autoritatea contractantă. Reviziile tehnice obligatorii, la termenele convenite cu furnizorul, vor fi efectuate în maximum 48 de ore de la notificarea primită de la achizitor”, se mai arată în documentația procedurii.

Achiziții similare au fost organizate de SPI și în anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *