Prima pagină » National » Un autobuz din Oradea a luat foc în mers. În interior se aflau doar două persoane
Un autobuz din Oradea a luat foc în mers. În interior se aflau doar două persoane

Un autobuz din Oradea a luat foc în mers. În interior se aflau doar două persoane

27 iun. 2024, 12:30,
BZI.ro, în National

Un autobuz din Oradea a luat foc în mers, joi dimineață, 27 iunie. Nici o persoană nu a fost rănită, a anunțat ISU.

„În dimineața zilei de joi, 27 iunie anul curent, în jurul orei 07.50, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au stins un incendiu izbucnit la un mijloc de transport în comun, aflat în mers pe strada Seleușului din municipiu.

În momentul în care șoferul a sesizat incendiul, acesta a oprit autovehiculul, iar cele două persoane aflate în interior s-au autoevacuat imediat”, a anunțat ISU.

Potrivit sursei citate, cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric.

Efectul termic, cunoscut și sub denumirea de efect Joule-Lenz, se caracterizează prin eliberarea de căldură într-un conductor străbătut de un curent electric. Acest fenomen este rezultatul interacțiunii dintre electronii liberi din conductor și atomii acestuia.

Incendiu la Spitalul Mizil. Pacienți și cadre medicale, evacuate

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o doza electrică, la Spitalul Orăşenesc Mizil.

„Incendiul s-a manifestat la o doza electrică aflată in pavilionul administrativ, fiind lichidat în cel mai scurt timp”, informează ISU Prahova.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Mizil cu trei autospeciale de stingere şi două ambulanţe SMURD. Pompierii au acţionat şi pentru evacuarea fumului.

Pe parcursul intervenţiei nu au fost înregistrate victime. Înainte de sosirea pompierilor, 11 persoane s-au autoevacuat, patru pacienţi şi şapte cadre medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *