Prima pagină » International » Un autobuz a explodat în centrul Rusiei. Două persoane au murit și alte 17 au fost rănite. Momentul deflagrației – VIDEO

Un autobuz a explodat în centrul Rusiei. Două persoane au murit și alte 17 au fost rănite. Momentul deflagrației – VIDEO

13 aug. 2021, 11:42,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Tragedie în Rusia. Două persoane au decedat, iar alte 17 au fost rănite în explozia unui autobuz de pasageri în oraşul Voronej din centrul Rusiei în noaptea de joi spre vineri, au transmis autorităţile locale, conform EFE şi AFP.

Conducătorul autoturismului a declarat pentru postul Rossia-24 faptul că la bord se aflau nu mai puțin de 35 de persoane. Explozia a avut loc în timp ce vehiculul se afla într-o staţie de autobuz din apropierea unui centru comercial. Deflagraţia a aruncat în aer acoperişul şi ferestrele, potrivit mai multor înregistrări video ale trecătorilor, care circulă pe reţelele de socializare şi preluate de presa rusă.

Cauza incidentului nu este clară. Iniţial, o explozie de gaz a fost considerată una dintre posibilele cauze, însă compania care operează autobuzul a declarat că vehiculele sale sunt echipate cu motoare diesel. O sursă din cadrul companiei a declarat că autobuzul implicat a fost supus unei revizii pe 6 august.

Comitetul rus de anchetă a deschis un dosar penal pentru a clarifica toate circumstanţele incidentului.

”Până în prezent, nu există niciun indiciu că ar putea fi vorba de un atac terorist”, a declarat viceguvernatorul regiunii, Serghei Sokolov.

ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

O altă explozie a avut loc în Somalia. Atentat terorist asupra unui autocar cu fotbaliști

Un exploziv plantat într-un autobuz care transporta jucători de fotbal în portul somalian Kismayo a ucis cel puțin cinci jucători, a declarat vineri un ofițer de poliție, conform Reuters.

„Am confirmat cinci decese și mai mult de 12 răniți și mai avem unii jucători dispăruți”, a declarat căpitanul Ahmed Farah, pentru Reuters prin telefon.

Nu a fost clar imediat cine se află în spatele atacului de vineri seară.

Biroul președintelui Mohamed Abdullahi Mohamed, a trimis pe contul de Twitter, mesajul președintelui.

Acesta a transmis condoleanțe și a dat vina pe insurgenții al Shabaab, colaboratori cu Al Qaeda, pentru explozie.

Al Shabaab, care dorește să destituie guvernul central și să impună interpretarea sa dură a legii islamice, efectuează frecvent atacuri cu arme și bombe în națiunea Cornului Africii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`