Prima pagină » Local » Un asistent medical de la ATI a murit subit, lăsând în urmă multe întrebări: „A căzut pur și simplu din picioare” – FOTO

Un asistent medical de la ATI a murit subit, lăsând în urmă multe întrebări: „A căzut pur și simplu din picioare” – FOTO

23 oct. 2023, 02:00, 10 ,
Cristina Doroftei în Local

Un asistent medical, în vârstă de doar 37 de ani, a murit subit. Acesta a fost găsit de apropiații săi în casă, căzut la pământ, fără suflare. În momentul de față nu se cunosc cauzele, se presupune că o afecțiune cardiacă i-a adus sfârșitul. Durerea și șocul celor care l-au cunoscut sunt imense

Dorin Despa a fost asistent medical în secția de Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, moartea sa a șocat întreg sistemul. Pe data de 19 octombrie 2023 a căzut ca secerat, lăsând în urmă multe întrebări. Colegii spun că a fost sufletul de la ATI.

„Împietriți și înmărmuriți. Așa am rămas. Dragul nostru Dorin, sufletul Terapiei Intensive. 37 de ani. Dumnezeu să te ierte și să te păstreze în sufletul nostru. Întregul colectiv al spitalului este în doliu”, este mesajul transmis pe pagina spitalului.

Un asistent medical a murit subit. Stresul este o ipoteză

poză cu Dorin Despa, asistent medical care a murit subit la vârsta de 37 de ani

Aceasta a fost găsit în casă, căzut la pământ, fără suflare de către apropiații săi

Ipotezele morții sale sunt mai multe, începând de la faptul că acesta era vaccinat împotriva virusului Covid-19, la faptul că suferea de o patologie cardiacă și nu știa, din acest motiv nu a tratat-o, până la ipoteza că epuizarea și stresul i-au adus sfârșitul.

În aproape toate secțiile spitalelor din Iași există un deficit de personal, astfel că volumul de muncă este mai mare. Acesta crește, dacă mai adăugăm și problema care persistă de ani de zile în spitalele din toată țara, anume faptul că pentru un cadru medical care a ieșit la pensie postul rămâne pe loc, iar restul colegilor trebuie să facă și tura liberă. În aceste condiții, din două sau trei gărzi pe săptămână, cum ar fi indicat, se ajunge la cinci sau șase, așa cum susțin reprezentanții Sanitas Iași.

„Despre asistentul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, știu că a murit subit. Epuizarea și stresul pot fi o ipoteză, pentru că volumul de muncă este unul considerabil. Există chiar studii care arată că speranța de viață pe diverse specialități medicale diferă. Este adevărat că pe specialitățile precum ATI speranța de viață este mai mică, cu aproximativ 7 ani în comparație cu alte secții.

Acest lucru se întâmplă pentru că gradul de uzură este mult mai mare, există un stres permanent. Medicii și asistenții medicali de pe secția de ATI au o responsabilitate mai mare care vine la pachet cu consecințe chiar fatale. Pe lângă epuizare și stres există și riscul de îmbolnăvire. Cu siguranță, uzura psihică poate fi un factor favorizant”, declară Iulian Cozianu, președintele Sanitas Iași.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre acest lucru”

poză cu Dorin Despa, asistent medical care a murit subit la vârsta de 37 de ani

Durere și șocul celor care l-au cunoscut este unul imens

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a afirmat că este greu să vorbească despre acest lucru.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre acest lucru. Asistentul medical Dorin Despa a fost colegul meu, el suferea de o patologie cardiacă de care nu știa nimeni, inclusiv el. Avea 37 de ani și a fost găsit în casă, a căzut pur și simplu din picioare și a murit”, mărturisește Radu Crișan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, în legătură cu asistentul medical care a murit subit.

Comentarii
  • Cum apar patologiile astea cardiace neștiute…la tineri în ultimul timp…mai ceva decât ciupercile.
    Koinkidenza …

  • Probabil o malformație din nastere . Dumnezeu sa l ierte !!!

  • probabil doza 2

  • Efectele vaccinului

  • Acum incep sa apara efectele vaccinelor facute in pandemie contra covidului.
    Oameni sanatosi care mor din senin, nu mai zic de cei ce au afectiuni grave.
    Nu ii credeam cand spuneau unii la televizor ca nu e bine sa faci acel vaccin si totusi l-am facut foarte multi dintre noi.
    Pacat de asa tragedii.

  • Guzganul Rozaliu

    Vaccinul e sigur si eficient…

  • Sponsored by Pfizer.

  • Eu zic să întrebați mafioții din industria medicală , dar nu o să vă zică , documentele sunt secretizate pentru 60 de ani ! , pîna atunci veți crăpa toți ăștia cu certificatul verde !, sute de mii de morți „subite” , milioane de oameni cu cancere galopante ori revenite ( conform statisticilor )……….

  • proful de sport

    s-a confirmat ca oboseala si epuizarea fizica… o fi fost si malformatie congenitalapai sa angajeze mai multi asistenti si medici. Ziceti-i firfizonului de minstru

  • UN ASISTENT ....

    A mai murit în urma cu 2 sau 3 ani o asistenta,tânăra,cu
    2 copii,….Ieșise din tura de noapte….Lucra la sala de operație, ortopedie,spitalul de urgente ,,Sfântul Spiridon,,….EPUIZAREA!!!!
    E CAUZA TUTUROR COMPLICATIILOR CARDIACE,LA CEI TINERI!!!!
    S A INTAMPLAT IN AUTOBUZ ,ERA IN DRUM SPRE CASA DUPA TURA DE NOAPTE…..
    SUNT DESTUI CARE PLATESC CU VIATA ,PREA DEVREME ,…

    CINE SA IA ATITUDINE,SA REMEDIEZE PROBLEMELE DIN SISTEM !?

    NU SUNTEM ROBOTI!
    O AUTOSESIZARE A CELOR CE SE OCUPA CU NORMAREA PERSONALULUI DIN SANATATE ,AR FI DE ASTEPTAT.!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *