Prima pagină » Local » Un apartament de pe strada Străpungerii Silvestru, din Iași, este scos la vânzare de executori! Un metru pătrat trece de 1.500 de euro – FOTO

Un apartament de pe strada Străpungerii Silvestru, din Iași, este scos la vânzare de executori! Un metru pătrat trece de 1.500 de euro – FOTO

28 nov. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Local

Din cauza creditelor neachitate, executorii judecătorești vând un apartament de pe strada Străpungerii Silvestru, din Iași. Licitația este programată la mijlocul lunii decembrie 2023. Un metru pătrat construit depășește pragul de 1.500 de euro

Executorii judecătorești scot la vânzare un nou lot de apartamente. Este vorba despre un imobil identificat pe strada Străpungerii Silvestru, nr. 9. Debitorii riscă să rămână fără bunuri după ce nu au achitat un credit contractat de la Eurobank SA. Licitația pentru valorificarea apartamentului este programată pe data de 18.12.2023, ora 10.00.

„Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării cauțiunii reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, este ziua premergătoare licitației. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în seama debitorului”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Cătălin Chiriac.

Și executorii judecătorești au apelat la colegi pentru valorificarea mai multor proprietăți moștenite.

Apartamentul de pe strada Străpungerii Silvestru are 2 camere

Conform publicației de vânzare, apartamentul este compus din 2 camere și are suprafața utilă de 50,39 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 393.845 de lei, aproape 79.000 de euro, adică peste 1.500 de euro/metru pătrat. Apartamentul este situat în blocul C3, scara A, etaj 1. Licitația va fi anulată doar în condițiile în care debitorii vor achita datoria invocată de bancă.

„Cumpărătorul va suporta toate taxele de transcriere sau intabulare a proprietății în cartea funciară. Nu pot participa la licitație, nici personal și nici prin persoane interpuse, toți cei obligați la plată în temeiul titlului executoriu din prezentul dosar. Nu sunt admise ofertele și participarea la licitație prin mijloace care nu asigură prezența personală sau prin mandatar cu procură specială (telefon, telegraf, telex, telefax, email etc.)”, se mai arată în publicația de vânzare.

Nu este singurul debitor care s-a trezit cu bunurile scoase la vânzare.

Executorii au scos la vânzare și un apartament din cartierul Dacia

Totodată, executorii au organizat altă licitație ce vizează un apartament identificat în blocul U1, de pe strada Amurgului, nr. 1, bloc U1, sc. B, et. 9, cartier Dacia. Imobilul este compus din două camere, bucătărie, baie, hol, debara, cu o suprafață utilă de 49.95 mp, la care se mai adaugă o logie de 3.48 mp. Prețul de pornire a licitației este de 250.159 de lei, aproape 50.000 de euro, adică 1.000 de euro/mp.

Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută față de procedurile anterioare, când nu s-au prezentat ofertanți. Inițial, apartamentul a fost evaluat la 333.546 de lei. Procedura este organizată la cererea creditoarei Credit Europe Bank NV, care are de recuperat un credit în valoare de 117.491 de franci elvețieni.

În ceea ce privește apartamentul de pe strada Străpungerii Silvestru, din Iași, licitația va fi reluată dacă nu se vor prezenta ofertanți, iar prețul de pornire va fi diminuat cu 25 la sută din valoarea inițială.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`