Prima pagină » Economic Local » Un angajat Salubris a decedat în timpul programului. Bărbatul s-a prăbușit în fața colegilor
Un angajat Salubris a decedat în timpul programului. Bărbatul s-a prăbușit în fața colegilor

Un angajat Salubris a decedat în timpul programului. Bărbatul s-a prăbușit în fața colegilor

09 apr. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Un bărbat din Iași, angajat la firma de salubritate a Primăriei Iași, a decedat în cursul amiezii de ieri în timp ce se afla la locul de muncă. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a căzut ca secerat în fața colegilor, care au sunat de urgență la 112 conform procedurii. Incidentul a avut loc în data de 8 aprilie, la orele amiezii, în zona Străpungere Silvestru din Iași.

„Este vorba despre un coleg al nostru care lucra la strângerea deșeurilor. Avea 52 de ani și nu prezenta nicio afecțiune de sănătate. S-a prăbușit pur și simplu, a căzut din picioare. Credem că a fost vorba de un infarct, dar trebuie o expertiză de specialitate. Noi îl știam ca pe un bărbat sănătos, a fost și ieri și alaltăieri la serviciu fără nicio problemă. Trebuia să meargă la masă când a decedat. Este un coleg vechi al nostru, suntem alături de familia sa și pregătim ajutoare materiale pe care le vom oferi familiei îndurerate”, a spus Cătălin Neculau, director general Salubris SA.

Anchetă derulată de ITM în acest caz

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de Poliție împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași, care au declanșat o anchetă în acest sens. Bărbatul lucra de mulți ani în cadrul Salubris SA, iar pentru că a decedat în timpul programului, este încadrat ca accident de muncă.

„Momentan se face o anchetă. Așteptăm expertiza medico-legală pentru a se stabili dacă a fost moarte patologică”, a declarat Costel Grojdea, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *