Prima pagină » Titlurile zilei » Un angajat DSVSA Iași, cu 5.200 de lei/lună, a cumpărat o casă de 170 mp, cu 7 camere, lângă Bolta Rece cu banii jos: „Tatăl meu mi-a împrumutat” – FOTO

Un angajat DSVSA Iași, cu 5.200 de lei/lună, a cumpărat o casă de 170 mp, cu 7 camere, lângă Bolta Rece cu banii jos: „Tatăl meu mi-a împrumutat” – FOTO

15 dec. 2023, 02:00, 28 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

O casă din centrul Iașului a intrat în posesia unui angajat de la DSVSA. Tranzacția a avut loc în cursul anului 2022. Proprietatea de lângă restaurantul Bolta Rece are o valoare estimată de 500.000 de euro, dar a fost cumpărată cu 200.000 de euro. În declarația de avere, Radu Ionuț Popa are un singur venit, cel din salariu, adică 5.200 de lei/lună

Tranzacție importantă în centrul Iașului. Radu Ionuț Popa (33 de ani), originar din Brăila, angajat în urmă cu câțiva ani la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași, a reușit să încheie o tranzacție importantă în centrul Iașului. În 2022 a cumpărat o casă amplasată la intersecția străzilor Rece- Mihai Eminescu, chiar lângă celebrul restaurant Bolta Rece, vizavi de Vila „Sonet”, unde a locuit poetul Mihai Codreanu.

Clădirea cu demisol și parter are o suprafață de 170 mp, iar terenul de 381 mp. Încă de anul trecut, imobilul a intrat într-un proces amplu de renovare, costurile fiind destul de mari. La un moment dat, și patronul firmei Granit a scos la vânzare vila cu 13 camere, din comuna Ciurea.

Angajatul de la DSVSA Iași câștigă doar 5.200 de lei/lună, dar are casă de „milioane”

În declarația de avere a lui Radu Popa, consilier la Serviciul Control Oficial (supermarketuri, piețe), aferentă anului 2022, a fost menționată clădirea din centrul Iașului, plus altă casă de 36 mp. Același document arată că angajatul DSVSA nu deține autoturism, terenuri, bijutierii și nici nu a contractat împrumuturi. Apare doar salariul de 62.871 de lei/an, adică 5.200 de lei/lună. Specialiștii din piața imobiliară susțin că proprietatea ar valora aproximativ 500.000 de euro, teren plus clădire. Casa a fost cumpărată de la Corneliu și Gabriela Antonia Neamțu. Prețul tranzacției este de 200.000 de euro. În apropierea casei lui Radu Ionuț Popa au fost inițiate și proiecte imobiliare.

Radu Popa: „Am primit banii de la părinți”

Contactat telefonic, Radu Popa a precizat că a respectat arhitectura originală a casei, dar nu a dezvăluit informații despre costurile reabilitării.

„Nu știu să vă spun acum despre valoarea investiției. Am avut noroc de o echipă bună, toată lumea a depus eforturi. Casa încă nu este gata, am făcut exteriorul. Casa are 7 camere, am respectat arhitectura, nu s-a schimbat nimic. Casa a fost construită în 1901. Au fost cinci proprietari. Copiii ultimului proprietar nu au vrut să preia mai departe. Casa nu este monument istoric. Dacă știam ce presupune consolidarea casei, probabil nu o mai cumpăram. Probabil mă voi muta în casă. Banii îi am de la părinți. Tatăl meu este privat, mi-a împrumutat banii”, a spus angajatul DSVSA, prezent în instituție din 2016.

Ionel Popa, cel care și-ar fi împrumutat fiul, are dreptul să locuiască în imobilul de pe strada Mihai Eminescu, nr. 10, până la finalul vieții. Dacă angajatul DSVSA va finaliza și amenajările interioare, casa din Iași va avea o valoare mult mai mare.

Comentarii
  • Tanti Elvira.

    Alta vinitura de prin Chercea. Si asta se da drept iesean.

  • Solutia este verificarea corelatiei venit – proprietate, plus impozitarea proprietatilor.

  • Mie tata mi-a imprumutat 100 lei.

  • Din meditații….

  • Orice tranzactie financiara care depaseste 50 de mii de lei se face doar prin transfer bancar si cu acte notariale. Deci baniii daca erau din surse ilicite politica bancilor si a notarilor obliga sa trimita imediat notifiavrea Oficiului Spalarii Banilor. Deci articolul de subțire…

  • O fi subtire articolul dar nu ai inteles jmenul !, o casa care valoreaza pe piata 500.000 euro a fost cumparata oficial cu banii pe masa cu 200.000 euro , ( 300.000 euro bani negri pe sub masa platiti ) iar renovarea unei astfel de case este foarte costisitoare la o suma de citeva zeci de mii de euro bani la fel imposibil de urmarit !, apoi el spera sa o vinda legal , frumos, oficial (un exemplu) cu 600.000 euro sa zicem , bani perfecti albi si legali , asta este o reteta veche , multi interlopi si mafioti de prin toata lumea o folosesc de zeci de ani !, asa se ”spala” banii negri !

  • bufonul de la ateneu!

    mangleala,casa nu valora mai mult,plus ca nici curte nu are,a bagat o gasca de lovele sa o faca asa cum arata acum.vrabiutele ciripesc ca vrea sa o vanda cu 1 mil euro.

  • LEGEA ILICITULUI! FARA ACEASTA LEGE IN CATEVA ZECI DE ANI VOR FI DOAR SUPER BOGATI SI RESTUL …ADICA FFFF SARACI! L-a omprumutat tata!!!🤔din firma nu poti scoate bani cash , in afara de cei pt investiții, ca sa ai profit si sa scoti dividende 200 mii euro trebuie sa fii un minicarefour sau bani negri altfel nu se poate! ROG VERIFICĂRI! 👮‍♂️

  • Cine a vrut sa cumpere casa asta si a pierdut-o, de a ajuns putica asta pe prima pagina la gazeta? :))))

  • Multi viseaza sute de mii de euro (500.000) dar cand e sa vanda vine crunta realitatea … pretentiile lor nu au nicio treaba cu cat poate oferi piata.

    Cine e prost sa dea 500.000 pe casa aia veche? Te duci si-ti iei casa buna in vestul europei cu banii aia … nu intr-un oras unde rusii pot veni oricand in cateva ore.

  • Ia bagați declarații de avere obligatorii pentru toată suflarea, astfel incât pentru bugetari să le urmărească ANI, iar pentru privați ANAF. Țara e plină de milionari in euro din sectorul privat care au firmele declarate fără profit. Ia să bată ANAF la porțile miilor de viloanțe din Iași și de la periferii și să ia la intrebări pe toate mătușile Tamara cu pensie minimă care sunt titulare pe aceste proprietăți. Ce să spun, e o modă de-acum, dacă unul e privat și e full de bani, n-ai voie să comentezi și să intrebi ce afaceri are și dacă plătește impozite și taxe. Numai pe bugetari se aruncă toate lăturile.

  • Pentru ddd, 9.46: Corect! Cu banii astia iti cumperi si o insula…In oceanul Pacific…Si e numai a ta…si stai singur pe ea… Fara rusi, fara…. Tu, insula, nisipul si cerul. Cu 500.000 euro.

  • Pentru ddd: felicitari! Supercomentariu!

  • Pentru ddd-habar n ai ce i cu tine ,tu poti doar sa ți dai cu presupusul’…nu cunosc proprietarul dar îti pot spune ca detașat e una din cele mai frumoase case pe care le am văzut..faptul ca Dl a respectat arhitectura și a renovat o conform arhitecturii vechi arată ca mai sunt oameni cu bun gust și rafinați…sunt fooooarte mulți oameni care au foarte mulți bani dar n au rafinament.așa ca dle ddd iti recomand respectuos sa mergi sa vezi și totodat sa te minunezi de casa aceasta …daca un apartament de 75 m 2 in Copou la exclusiv făcut din rigips poate costa 250000€crede ma pe cuvant ca vila asta face muuuuuuuuuuult mai mult …
    Repet nu cunosc proprietarul,dar locuiesc in vecinătate și am avut șansa sa văd fiecare etapa de renovare plus consolidare a casei respective..
    Respect ptr Dl proprietar ca ,probabil era mai ieftin sa o dărâme și sa facă un p+2 cu autorizație de garaj ..:) ar fi fost la moda
    De bani ,e strict problema lui daca i are de la părinți ,ori Sotie ori tips…cert e ca la hate suntem nr1!!
    Vulpea când n-ajunge la struguri îs acri..

  • Invidiosilor !! Omul a bagat parizer in el toata viata sa cumpere casuta pe cand voi dai cu mici ,dai cu bere toata vara

  • Întrebarea e de unde îi dă lui tati banii înapoi. Din salariul lunar de 5200? 🤔

  • Prosteala pe fata.

  • Doar minciuni pentru ca din munca cinstita si salariu care e asa cum e, nu ai cum avea atatia bani niciodata, nici el si nici familia lui largita.

  • Verificați șpăgile care se dau la directorii din grădinițe. Daca ai fata Pulițistă și soțul fost Pulițist te doare la basca. Luați că model grădinița Nr. 18 din Iași . Directoarea Ghena de gunoi din Tomești sub aripa gunoiului din învățământul ieșean inspectoarea Simion să recunoască ce șpăgi au luat de la părinții copiilor a să-i înscrie la grădinița.de grătarele și mesele copioase pe care le făceau din bani părinților.

  • Ar fi interesant de vazut si bineinteles de verificat de autoritatile publice interesate de acest lucru si care pot face asta, ce venituri si de unde provin aceste venituri oferite de tatal acestuia, pentru ca multi tati nu au acesti bani.

  • Esti in eroare cristi! …,, 250 000 euro copou ap 2 cam 75 mp ! rigips! – AP 4 CAMERE , 120 mp boxa 11 mp loc parcare buricul targului – langa casa de cultura a studentilor 193 000 euro ! Pereti de 0, 5 m caramida , structura ( schelet beton ) 😎

  • Pai si tata lui ce job are? Nu este tot functionar public? Asa incat, nu se justifica achizitia, exista o suspiciune de vatamare a legii. La 32 de ani casa de 500 de mii de EUR. 🐉 #nuamaer

  • Daca va uitati pe declaratiile de avere de pe site-ul DSVSA Iasi, si directorul Ciobanu Gabriel are mai multe case si este tot functionar public. Mai este un functionar public tot la DSVSA Iasi, Sutacu Ionut, care apare ca are casa de vacanta tocmai in Italia.
    Observ ca este o moda cu casele, care pe care, la cat mai mult soare!

  • Noi n-avem tati descurcareti. 🫤

    Cand esti cinstit, esti sarac.

  • In presa s-a scris vara trecuta de seful de la DSVSA Iasi, Gabriel Ciobanu, iar pe net exista o inregistrare cu jurnalistii de la Rise Project care il filmeaza pe acesta cu camera ascunsa cand i se propune o afacere ilegala. Cautati inregistrarea pe net si vedeti reactia sefului DSVSA Iasi la propunerile „desucheate“ ale jurnalistilor sub acoperire.

    „Dar unul dintre șefii săi din nordul țării are altă treabă, scrie RISE Project. Este vorba despre Gabriel Ciobanu, directorul Direcției Sanitar Veterinare din Iași, responsabilă și de siguranța produselor agroalimentare.“
    „Potrivit RISE Project, acesta îi ajută pe cei care aduc cereale la negru. Jurnaliştii i-au transmis la telefon că sunt oameni de afaceri și vor să aducă mai multe tiruri cu grâu, în Iași, fără să fie controlați. Directorul Ciobanu Gabriel i-a primit rapid la el în birou și le-a cerut să lase telefonul în altă camera.“

  • Renovarea ce se vede 50-70 mii euro

  • Am vazut video cu propunerea de mita de zece mii de Euroi facuta lui Ciobanu Gabriel, seful DSV Iasi de catre jurnalistii de la Riseproject pe un servetel de hartie. DNA ce zice?
    Da‘ nu observ mare tam-tam in presa ieseana. Nu prea a scris presa despre asta??? De ce?

  • Din salariu de bugetar , doctorasul lucrează muuuult.
    Controale corecte , tratamente , castrare la scroafe , văcuțe….
    Are dreptate …banii sigur de acolo vin!!!
    Nu va mai băgați voi! Domnul veterinar muncește ,…numai el știe sărăcuțul ,are el multe de declarat dar !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *