Prima pagină » Titlurile zilei » Un angajat din Primăria Voinești, internat cu familia la Spitalul „Căi Ferate” Iași după ce s-au infectat cu noul coronavirus! Ieșeanul a povestit, în exclusivitate pentru BZI, că a luat virusul de la femeia de serviciu
Un angajat din Primăria Voinești, internat cu familia la Spitalul

Un angajat din Primăria Voinești, internat cu familia la Spitalul „Căi Ferate” Iași după ce s-au infectat cu noul coronavirus! Ieșeanul a povestit, în exclusivitate pentru BZI, că a luat virusul de la femeia de serviciu

22 mai 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

Cinci membri ai unei familii din Iași, internați cu coronavirus la Spitalul „Căi Ferate” Iași. T.C. ajuta la curățenie în Primăria din localitatea Voinești, alături de femeia de serviciu. Împreună cu soția, mama și copiii, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, sunt internați la Spitalul „CF”, unde primesc tratament pentru noul coronavirus. Bărbatul a povestit în exclusivitate pentru BZI cum și-a infectat familia cu COVID-19. Acesta spune că a luat virusul de la femeia de serviciu a Primăriei Voinești

Situație inedită la Iași. O familie cu 5 membri este internată la Spitalul „Căi Ferate” (CF) Iași, după ce toți au fost diagnosticați cu COVID-19. Părinții, două fetițe, una de 8 și cealaltă de 13 ani, și bunica acestora sunt internați împreună într-un salon și așteaptă să plece acasă. Coronavirus a fost adus acasă de către C.T., tatăl familiei, muncitor al Primăriei Voinești din județul Iași. Acesta s-a infectat de la femeia de serviciu a instituției. După ce bărbatul a fost diagnosticat pozitiv la infecția cu coronavirus, ceilalți patru membri au fost testați, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Bărbatul povestește în exclusivitate pentru Cotidianul BZI cum s-a întâmplat totul:

„Am crezut inițial că am frisoane pentru că mă prinsese ploaia. Am aflat apoi că femeia de serviciu a fost diagnosticată cu coronavirus. M-am urcat în pod și am început să plâng. Mă temeam pentru familia mea. Mai târziu, au fost și membrii familiei diagnosticați”, povestește C.T.

Bărbatul a luat virusul de la femeia de serviciu a Primăriei Voinești. Toată familia lui a fost diagnosticată cu COVID-19

C.T. a fost diangnosticat cu coronavirus pe data de 12 mai. Era considerat suspect după ce petrecuse mai multe ore cu colega lui de muncă, femeia de serviciu, diagnosticată pozitiv. A doua zi, și familia sa a fost diagnosticată cu COVID-19, mai puțin fiica cea mare și sora sa. Cu toții au fost internați inițial la Spitalul de Boli Infecțioase Iași și ulterior transferați la Spitalul „Căi Ferate” Iași.

„Eu lucrez la Primăria Voinești, câte 3 ore pe zi. O ajut pe femeia de serviciu la curățenie de la ora 18:00 la 21:00 în fiecare zi, pentru că primesc ajutor social. Am aflat că ea a fost diagnosticată cu coronavirus. Știind că am petrecut mult timp cu ea, am cerut să fiu testat. Pe data de 12 mai am fost diagnosticat și internat în spital. Mai apoi a fost testată și familia mea. Fetița de 8 ani, cea de 13, mama și soția mea luaseră virusul de la mine. Au fost testate fetița de 15 ani și sora mea, iar testul a ieșit negativ”, spune C.T.

Ce a simțit când a aflat că are COVID-19: „Când am aflat, am fugit în pod, la mansardă, nu mai aveam efectiv voce. Vestea m-a îngenunchiat”

Bărbatul își amintește cu teroare de momentul în care a aflat că femeia de serviciu, colega lui, a fost diagnosticată cu coronavirus. Acesta, așa cum povestește, s-a urcat în pod și a început să plângă. Îi era frică că poartă virusul și și-a infectat familia.

„Am aflat de la Primăria Voinești că femeia de serviciu era infectată cu coronavirus. A fost testată după ce soțul ei, care face dializă, a fost diagnosticat cu coronavirus. Când am aflat, am fugit în pod, la mansardă, nu mai aveam efectiv voce. Vestea m-a îngenunchiat, m-am speriat. Mă temeam mai ales pentru viața copiilor mei și a mamei mele care este în vârstă. Mi-am dat seama atunci că teama, teroarea pe care o vedeam la televizor, era în casa mea”, mai spune C.T.

Bărbatul spune că a avut simptome, dar le-a asociat cu o zi în care l-a prins ploaia

T. povestește că el a avut simptome, dar le-a pus pe seama faptului că într-o seară, când se întorcea de la serviciu, l-a prins ploaia. Asocia simptomele cu această situație. Nu s-a gândit nicio clipă, așa cum povestește, că era de fapt infectat cu coronavirus. Familia lui însă, nu a avut niciun simptom. „Într-o seară m-a prins ploaia și a doua zi aveam dureri musculare și mă durea capul și m-am gândit că de acolo se trage. Soția mea avea și ea dureri în gât, dar nu atât de tare încât să ne ridicăm un semn de întrebare. Niciunul dintre noi nu a avut temperatură, respirăm normal și nici acum, de 9 zile de la internare, nu avem niciun simptom„, povestește T.

Pacient bolnav coronavirus:”Abia aștept să ne externăm. Două luni cred că nu mai ieșim din casă de frică „

În acest moment, familia T. așteaptă retestarea. În tot acest timp, T. povestește că nu s-ar fi descurcat în spital fără familia lui. Fiica lui cea mică este extrem de atașată de el, așa cum povestește bărbatul. „Zilele trec greu, dar în 5 persoane e mai simplu. Mai privesc pe fereastră”, așa cum povestește C.T., singura șansă să-și amintească că există viață după externare.

„Dacă eram singur, probabil îmi era foarte greu. Cea mică e mai tătoasă, vrea să stea cu mine. Aici ne plictisim, vă dați seama. E mai greu pentru copii, că nu știm cum să le mai umplem timpul cu activități. Mai învață pe telefon, dar câteodată rămânem fără internet. Ne mai uităm pe geam, e foarte greu. Abia aștept să ne externăm. Două luni cred că nu mai ieșim din casă de frică”, adaugă bărbatul.

Bărbatul nu le-a spus copiilor că au coronavirus: „Le-am zis că suntem răciți”

T. povestește că a fost nevoit să explice copiilor de ce este necesară internarea. Cu greu a reușit să-i convingă că este spre binele lor. Le-a spus, împreună cu soția lui, că sunt cu toții răciți.

„Nu înțeleg ei ce e coronavirus”, spune bărbatul. Explicația dată de părinți le-a convins pe cele două fetițe că perioada spitalizării este benefică și, dacă sunt împreună, va trece și repede. „Fetițele ne-au întrebat de ce stăm așa mult în spital. Le-am explicat că suntem extrem de răciți și că trebuie să luăm medicamente ca să ne facem bine. Am încercat să le arătăm că partea bună este că suntem împreună. Au înțeles într-un final. Dar vă dați seama, fără jucării, fără nimic, e greu să le umpli timpul”, mai spune T.

Fiica cea mare nu a contactat infecția cu coronavirus și a rămas acasă să învețe pentru examenul de capacitate

Fetița cea mare a familiei are 15 ani, este elevă în clasa a 8-a și se pregătește pentru examenul de capacitate. A rămas acasă cu mătușa ei, amândouă având rezultat negativ la testarea pentru coronavirus. Se pregătește să meargă la liceu, deși părinții se chinuie de pe o zi pe alta. Cu toate acestea, T. și soția lui i-au promis că o vor ajuta cu tot ceea ce le stă în putință.

„Venitul nostru în afară de alocații este de 600 de lei pe lună. Mai merg eu prin sat și muncesc. Primarul mă lasă, că știe că sunt un om cum se cade și îmi îngrijesc familia. Mai greu va fi de la toamnă, după ce va trebui să o întrețin pe fiica cea mare în oraș la școală. Vrea să devină contabilă. Mi-a promis o rudă care stă în Iași că ne va ajuta. Noi, părinții, din greu o vom ajuta cu tot ceea ce ne stă în putință. Abia așteptăm să ne întoarcem acasă, să fim din nou cu toții. Să scăpăm de coronavirusul  asta și le facem noi pe toate”, încheie T. C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`