Prima pagină » Local » Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19
Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

15 iul. 2020, 12:09,
George Cristian, în Local

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19. Rezultatele au venit astăzi 15 iulie, iar în acest sens s-au luat toate măsurile aferente. Conform comunicatului emis de Penitenciarul Iaşi, angajatul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, corespunzător, luând toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu.

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

Conform comunicatului de presă emis de către ANP, un angajat de la Penitenciarul Iaşi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Totuşi, în comunicat se precizează faptul că angajatul şi-a luat toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu. Cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va demara o anchetă epidemiologica pentru a stabili contactii direcţi:

”Vă informăm că, astăzi, 15.07.2020, un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc pentru ceilalți membri ai personalului. Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Iași şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenție a sistemului penitenciar.” se arată în comunicat.

Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația

Contactată telefonic de reporterii cotidianului Bună Ziua Iași, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația.

„Da, este vorba despre un angajat care lucrează în sectorul administrativ. Persoana în cauză a fost în concediu de odihnă. A revenit pentru o zi la serviciu, moment în care a fost depistată cu virusul COVID-19. Subliniez faptul că angajatul nu a intrat în contact cu alți angajați ai penitenciarului, dar nici cu persoanele private de libertate. În continuare se vor urma prevederile impuse de către Direcția de Sănătate Publică Iași”, a declarat miercuri Gabriela Topoliceanu.

Inspector de specialitate din cadrul ISJ Iași, depistat cu COVID-19

Caz de COVID-19 la Inspectoratul Școlar Județean Iași! Unul dintre inspectorii instituției ce coordonează invățământul preuniversitar ieșean a fost depistat cu noul coronavirus. De precizat faptul că, pe toată perioada în care acesta a fost prezent la muncă în cadrul ISJ Iași, acesta a purtat mască și a respectat toate normele ce țin de protecția sanitară anti COVID-19. În acest context, întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va derula on-line.

”În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spațiile instituției vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice.

Activitatea personalului angajat al I.S.J. Iași va continua în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza on line, iar activitățile din calendarele specifice, care presupun prezența fizică a persoanelor, se vor desfășura la Casa Corpului Didactic Iași. Vom reveni cu informații noi, în funcție de evoluția acestei situații.” au declarat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, contact direct cu inspectorul școlar general adjunct Iaşi

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, este contact direct cu inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Iași depistat pozitiv cu COVID-19. Asta în contextul în care, luni 13 iulie, Monica Anisie a avut o vizită de lucru la sediul Inspectoratului Judeţean Iaşi unde a avut o şedinţă cu întreaga conducere a instituției ce coordonează învăţământul preuniversitar ieşean. Ea a discutat, față în față inclusiv cu inspectorul școlar general adjunct.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *