Prima pagină » National » Un an de arest preventiv pentru Constantin Șonea, farmacistul traficant de droguri. Adevărata amploare a afacerii
Un an de arest preventiv pentru Constantin Șonea, farmacistul traficant de droguri. Adevărata amploare a afacerii

Un an de arest preventiv pentru Constantin Șonea, farmacistul traficant de droguri. Adevărata amploare a afacerii

28 aug. 2024, 19:20,
în National

Tribunalul București, care se ocupă de cazul farmacistului din Capitală acuzat de furnizarea de fentanil, oxicodonă și morfină unui dealer pentru vânzare, a decis recent să prelungească măsura arestului preventiv impusă acestuia. Măsura a fost inițial luată acum un an la solicitarea procurorilor DIICOT.

Astfel, instanța a prelungit măsura arestului preventiv până pe 27 septembrie, dată la care se va împlini un an de când fostul farmacist se află în arest în cadrul acestui dosar de trafic de substanțe interzise.

Cazul farmacistului Şonea, arestat pentru că vindea fentanil, oxicodonă și morfină consumatorilor de droguri

Conform hotărârii instanței: „Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispusă față de inculpatul Șonea Constantin. Menține măsura arestării preventive până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile de la data pronunțării prezentei hotărâri.”  Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

„În baza art. 348 din Codul de procedură penală rap. la art. 207 alin. (4) şi (6) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul ŞONEA CONSTANTIN (date). Menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul ŞONEA CONSTANTIN, arestat în baza MAP nr. 260/U.P./22.09.2023 emis în baza încheierii din camera de consiliu din data de 22.09.2023 pronunțată în dosarul nr. 28258/3/2023 de Tribunalul București – Secţia I penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.

În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) rap. la art. 272 alin. (2) din Codul de procedură penală, onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru inculpat în acest dosar asociat, în cuantum de 360 lei, rămâne în sarcina statului și se va avansa din fondurile Ministerului Justiției.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea minutei. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.08.2024.”, se arată în minuta deciziei de marți.

Este important de menționat că procesul se află în desfășurare, iar după ce DIICOT l-a trimis pe Șonea în judecată, instanța a decis ca acesta să rămână în arest preventiv pe durata procesului.

Șonea, care era angajat al societății ce deține lanțul de farmacii Catena, a ajuns în vizorul DIICOT după ce a fost denunțat de un alt individ implicat în trafic de droguri, anchetat și el de DIICOT la începutul anului.

Potrivit documentelor din dosar, Șonea a fost angajat al S.C. Fildas Trading S.R.L., companie ce operează și lanțul de farmacii Catena, și a lucrat anterior într-una dintre farmaciile din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`