Prima pagină » Actualitate » Un american mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România: „Pur și simplu nu ne putem permite să trăim!”
Un american mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România: „Pur și simplu nu ne putem permite să trăim!”

Un american mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România: „Pur și simplu nu ne putem permite să trăim!”

29 aug. 2024, 10:12,
în Actualitate

Un american mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România. Acesta a povestit într-un videoclip despre avantajele și dezavantajele pe care le are aici și a comparat costul vieții din București cu Atlanta, Georgia sau Los Angeles. Americanul spune că nu ar da viața din București pe cea din SUA și că trăiește visul american în țara noastră.

Un american mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România

Un american a postat clipul pe You Tube, iar în două săpămâni a adunat aproape 50.000 de vizualizări, aproape 3.500 de aprecieri și aproape 1.000 de comentarii.

Americanul spune că viața în România este mai ușoară, iar costurile sunt mult mai mici decât în America. Chiriile sunt în București la un sfert față de SUA, susține el, dar asta nu este tot.

„Pur și simplu nu ne putem permite să trăim acolo, în America, din salariile actuale. În prezent mă aflu în București, în România. Locuiesc într-o zonă mai luxoasă, iar costul vieții în comparație cu Atlanta, Georgia sau Phoenix, Arizona sau Los Angeles este de un sfert. Un sfert. Poți închiria un apartament aici pentru 500 de dolari pe lună. Vine complet mobilat și când spun complet mobilat, mă refer la complet mobilat. Tot ce îți trebuie sunt doar haine. Restul îți este asigurat. Astăzi, chiria medie în America a ajuns la 2.000 de dolari pe lună”, a zis americanul.

Bărbatul a menționat că trăiește în București, într-o zonă frumoasă și laudă transportul public.

„E o zonă foarte frumoasă. Totul este curat. Nu sunt gropi. Nu sunt corturi peste tot. 500 de dolari pe lună mâncarea. Transportul public e bun, costă doar un dolar sau doi să folosești transportul public. Dacă vă deplasați cu Uber, taxiurile private, acestea costă doar câțiva dolari, nu 20 de dolari ca în America. De fapt, vă puteți permite să trăiți. Faptul că nu trebuie să muncești ca un câine pentru a ajunge la sfârșitul lunii îți permite să ai mai mult control”, a mai zis americanul.

„Aceasta este libertatea financiară!“

Bărbatul a adăugat că în România are controlul propriului destin și se bucură de libertate financiară.

„Să ai controlul asupra destinului tău înseamnă să schimbi jocul mental. Să nu trebuiască să te trezești în fiecare dimineață pentru a fi certat de un șef, pentru a ponta undeva, pentru a fi calul de bătaie al cuiva, pentru a nu te stresa dacă ai nevoie de cineva care să aibă grijă de copiii tăi pentru că sunt bolnavi sau orice altceva se întâmplă în viața ta. Aceasta este libertatea financiară. Americanii sunt în căutarea acestui echilibru. Ne-am săturat să fim sclavii corporațiilor“, a mai spus americanul

Clipul a devenit viral, iar cei mai mulți dintre cei care au postat i-au dat dreptate. Nu puțini au fost cei care au mărturisit că au plecat sau urmează să plece din Statele Unite ale Americii din cauza scăderii abrupte a nivelului de trai.

„Bunicii mei au venit din Grecia pentru o viață mai bună în America, în 1914. Eu și soția mea ne gândim să ne mutăm înapoi în Grecia. Sunt 100% de acord cu acest om”, a confirmat un alt american.

„50% dintre americani cred că visul american a murit. Ceilalți 50 la sută sunt în negare”, a scris cineva. „Din păcate, Europa de Vest merge la fel ca și SUA”, i-a dat altul dreptate americanului mutat în România a uimit internetul cu postarea sa despre România.

Comentarii
  • Asta e un fel de: „On my planet, I am kind of a loser, like you” (Venom) si alti 3500 looseri au dat like.

  • ce mare onoare ca il avem aici , vai mare onoare, mare bucurie, , nespusa bucurie, super, super , speram sa nu mai vina si altii

  • Or fi chiriile din România pe un sfert față de cele din State, dar și salariile sunt tot pe un sfert. 🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`