Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un alt ofiţer de elită al Moscovei, ar fi fost lichidat de forţele armate ucrainene

Un alt ofiţer de elită al Moscovei, ar fi fost lichidat de forţele armate ucrainene

11 mart. 2022, 16:26,
în Razboi în Ucraina

Un alt ofiţer al armatei ruse a fost ucis de forțele armate ucrainene. Vyacheslav Maklagin, a fost ucis de forţele armate ale Ucrainei. Acesta a mai luat parte şi la aşa-zisele operaţiuni ale ruşilor în Siria.

Personalul militar de rang înalt al Rusiei continuă să piară în războiul cu Ucraina. Potrivit presei ucrainene, foartele armate ale Ucrainei au anunţat că „au lichidat un alt luptător de elită al lui Putin”.

Vyacheslav Maklagin, ofiter de elita al armatei ruse

Maklagin avea 29 de ani şi primise ”Ordinul Curajului” din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin

Un alt ofiţer de elită al Moscovei a pierit în războiul din Ucraina

Un alt ofițer de elită al Moscovei a fost ucis de forțele armate ucrainene. Maklagin avea 29 de ani şi primise ”Ordinul Curajului” din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin. Din primele informații se pare că trupul ofiţerului rus a fost deja dus în regiunea Rostov și îngropat.

Vyacheslav Maklagin s-a născut în Novoshakhtinsk în 1993. A absolvit liceul, după care a intrat la Universitatea Tehnică de Stat din Rusia de Sud. A fost programator și navigator de profesie. A slujit în Orientul Îndepărtat și a luat parte și la operațiunile desfăşurate de forţele armate ale rușilor în Siria.

colaj razboiul din Ucraina, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, armata ucraineana, Kiev

Convoiul militar al ruşilor care staționează de mai bine de o săptămână la doar câțiva kilometri de Kiev a fost împrăștiat și redistribuit în zone strategice

Convoiul militar al ruşilor de 60 km a fost împrăștiat și redistribuit

Convoiul militar al ruşilor care staționează de mai bine de o săptămână la doar câțiva kilometri de Kiev a fost împrăștiat și redistribuit în zone strategice. Joi, 10 martie, au fost făcute publice imaginile din satelit ce înfăţişează convoiul din apropierea Kievului, lung de aproape 70 de kilometri. Acesta pare să fi fost ”împrăștiat și redistribuit în cea mai mare parte”, declară presa ucraineană.

Imaginile din satelit au fost surprinse joi la 11:37, ora Kievului și arată că unele elemente ale convoiului s-au „repoziționat” în păduri și zone mărginite de copaci de lângă Lubyanka, Ucraina. La 27 mile nord-vest de Kiev, la nord de Baza Aeriană Antonov din Hostomel, Ucraina, vehicule militare rusești sunt văzute pe șosele din zonele rezidențiale din orașul Ozera,

Totodată, artileria remorcată și alte vehicule sunt văzute adăpostindu-se într-un petic rar de copaci lângă Lubyanka – la aproximativ 3 mile nord-vest de Baza Aeriană Antonov. La 10 mile vest de baza aeriană din Berestianka, o serie de camioane cu combustibil și mai multe lansatoare de rachete, sunt văzute poziționate într-un câmp lângă copaci.

Iar la sud-est de Ivankiv, capătul a ceea ce pare a fi convoiul de 64 de kilometri, mai multe camioane şi echipamente pot fi văzute pe șosea.

soldati ucraineni, javelina, atac asupra Ucrainei

Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat din nou joi, 10 martie, că Statele Unite au finanţat un program de arme biologice în Ucraina, afirmând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoare ucrainene

Rusia acuză Ucraina și a convocat o ședință de urgență la ONU

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în Ucraina, lucru negat de către cele două țări. Americanii și britanicii avertizează că aceasta este o tehnică de manual a Moscovei de a pune în seama altora atrocitățile pe care ea însăși se pregătește să le comită. Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat din nou joi, 10 martie, că Statele Unite au finanţat un program de arme biologice în Ucraina, afirmând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoare ucrainene.

„Scopul acestor cercetări biologice finanţate de Pentagon în Ucraina a fost de a crea un mecanism de propagare secretă a unor agenţi patogeni mortali”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov.

Acuzații similare, total nefondate totuși, a mai adus Rusia și în 2018, când oficialii de la Kremlin au spus că SUA efectuează în secret experimente biologice într-un laborator din Georgia, o altă fostă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, urmăreşte aderarea UE. Jurnaliștii occidentali au dovedit însă la acel moment că era vorba de un tratament modern anti-hepatita C care a avut rezultate extrem de pozitive în Georgia.

Reamintim, Statul Major a declarat cum că un alt ofiţer al armatei ruse a fost ucis de forțele armate ucrainene. Vyacheslav Maklagin a slujit în Orientul Îndepărtat și a luat parte și la mai multe operațiuni desfăşurate de forţele armate ale rușilor.

orasele ucrainene sub bombardamentele rusilor

Imaginile din satelit au fost surprinse joi la 11:37, ora Kievului și arată că unele elemente ale convoiului s-au „repoziționat” în păduri și zone mărginite de copaci de lângă Lubyanka, Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`