Prima pagină » National » Un alt martor cheie în dosarul lui Alfred Bulai. O fostă studentă face noi dezvăluiri în dosarul abuzurilor de la SNSPA
Un alt martor cheie în dosarul lui Alfred Bulai. O fostă studentă face noi dezvăluiri în dosarul abuzurilor de la SNSPA

Un alt martor cheie în dosarul lui Alfred Bulai. O fostă studentă face noi dezvăluiri în dosarul abuzurilor de la SNSPA

28 aug. 2024, 22:20,
în National

O studentă de la SNSPA a fost audiată miercuri, 28 august, la Secția 2 de Poliție din București, în calitate de martor, într-un dosar în care profesorul Alfred Bulai este investigat pentru abuz de funcție în scop sexual și agresiune sexuală, conform unor surse judiciare citate de AGERPRES. În același dosar, au fost audiați și alți martori, inclusiv profesorul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, și asistenta lui Alfred Bulai.

Săptămâna trecută, polițiștii au efectuat trei percheziții în București, în cadrul acestui dosar penal în care Alfred Bulai este vizat. După ce cercetările au început, Bulai și-a dat demisia din funcția de cadru didactic la SNSPA.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, perchezițiile domiciliare au avut loc la sediile SNSPA de pe Bulevardul Expoziției nr. 30A, Strada Povernei nr. 6, și la Centrul Internațional de Conferințe Batiștei („Hotel SNSPA”) de pe Strada Emanoil Bacaloglu nr. 2.

O fostă studentă face noi dezvăluiri în dosarul abuzurilor de la SNSPA

Ancheta se desfășoară în rem, procurorii investigând suspiciuni legate de săvârșirea infracțiunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală. Potrivit unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente.

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, a explicat motivele pentru care procurorii au efectuat percheziții săptămâna trecută la sediile SNSPA și a comentat despre tânărul procuror care investighează cazul Alfred Bulai.

„Am fost la Parchet, este foarte adevărat, dar nu aş putea să spun că a fost o zi complicată. Din contră, a fost o zi lămuritoare şi pentru mine, şi pentru SNSPA, şi pentru mass media. Am avut o discuţie foarte bună cu procurorul de caz, care este un tânăr care este specializat în agresiuni sexuale, în violenţă sexuală, foarte profesionist, care avea deja în mare măsură dosarul format, a avut discuţii atât cu unii colegi mai tineri care au fost în practică cu domnul profesor Bulai, cât şi cu foarte multe din studente.

Mi-au pus câteva întrebări referitoare la posibile sesizări, am lămurit situaţia, nu au existat niciun fel de sesizări formale şi la o discuţie informală pe care am purtat-o cu studenţii în luna aprilie, în care au apărut câteva probleme şi le-am cerut sprijinul pentru a le putea investiga”, a declarat, marţea trecută, la TVR Info, Cristian Pîrvulescu, audiat ca martor în dosarul de folosirea funcţiei în scop sexual deschis în urma investigaţiei jurnalistice care îl vizează pe Alfred Bulai.

Profesorul a catalogat discuţia cu procurorul drept ”una cât se poate de constructivă, de lămuritoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *