Un individ în vârstă de 30 de ani a fost condamnat, dar a scăpat de pușcărie. Acesta a fost acuzat că a sechestrat o minoră vreme de doar un minut și jumătate. Anchetatorii au afirmat că cea mai importantă probă provine din telefonul victimei
Un individ a scăpat deocamdată de pușcărie, după ce a fost acuzat că ar fi încercat să abuzeze o minoră. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Narcis Luchian la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile fie în cadrul Primăriei comunei Hlipiceni, județul Botoșani, fie în cadrul Primăriei comunei Todireni, județul Botoșani. Ia act că persoana vătămată minoră, prin reprezentantul său legal, nu a formulat pretenții civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii ieșeni.
Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Înregistrare pe telefon
În urmă cu câteva luni, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Narcis Gabriel Luchian, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.
Pe data de 14 august 2019, în jurul orei 17:00, o tânără de 17 ani, I.P., se deplasa pe drumul comunal din localitatea Grajduri, când a observat că este urmărită de un individ în vârstă de 30 de ani.
Potrivit anchetatorilor, în dreptul unei păduri, individul a ajuns-o pe minoră din urmă și, pe la spate, i-a pus mâna la gură, pentru a nu putea striga după ajutor, și a târât-o doi metri, în interiorul acelei păduri. Adolescenta nu a cedat, s-a zbătut și a reușit să scape din ghearele agresorului, după care a început să urle după ajutor, fapt care l-a pus pe fugă pe individ.
După clipele de groază prin care a trecut, minora a mers la Poliție și a făcut plângere, iar individul a fost identificat în persoana lui Narcis Luchian și adus în fața Justiției. Asta, după ce anchetatorii au obținut o probă extrem de importantă tocmai datorită prezenței de spirit a victimei, care, înainte de a fi imobilizată vreme de aproximativ un minut și jumătate, a apelat la serviciul de urgență standard al telefonului mobil pe care îl avea asupra ei.
„Acea aplicație are două proprietăți: înregistrează ceea ce se întâmplă în mediul în care se află posesorul telefonului și apelează automat contacte prestabilite din mobilul respectiv”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Conform anchetatorilor, la audieri, individul, care s-a văzut pus în fața unei probe de netăgăduit, a recunoscut comiterea faptei, dar nu a spus ce avea de gând să facă odată ce victima ar fi fost imobilizată.