Prima pagină » International » Un alt fake-news? Ucraina nu ar avea graniţele recunoscute oficial de ONU – FOTO, VIDEO

Un alt fake-news? Ucraina nu ar avea graniţele recunoscute oficial de ONU – FOTO, VIDEO

31 mai 2022, 14:16,
în International

În ultima perioadă, în contextul războiului din Ucraina care a izbucnit la data de 24 februarie 2022, cititorilor le este tot mai greu să facă diferenţa între o informaţie adevărată şi una falsă. Recent, presa internaţională a abordat un subiect care pare a fi controversat.

Ucraina nu ar avea graniţele recunscute oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite din data de 25 decembrie 1991, ar fi afirmat fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, iar mai mulţi jurnalişti, printre care şi de la The Moscow Times au publicat materiale.

Are Ucraina graniţele recunoscute de ONU sau nu?

Pe site-uri internaţionale circulă un mesaj care ar fi fost transmis de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi distribuit de un jurnalist pe nume Alexander Panin. În acest material se explică situaţia în care ar fi pusă Ucraina, aceea de a nu avea graniţele recunoscute în mod oficial de foarte mulţi ani de ONU şi, astfel, Rusia ar deţine acest teritoriu. Informaţia nu a fost confirmată în mod oficial şi nu a putut fi verificată din alte surse independente.

„Fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, a făcut o declaraţie uluitoare, a cărei difuzarea este interzisă în presă ucraineană şi pe internet. Iar noi nu ştim nimic despre asta. În cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU a fost abordat conflictul dintre cele două state. Din acesta s-a tras următoarea concluzie: Ucraina nu şi-a înregistrat frontierele din 25 decembrie 1991. Înregistrarea graniţelor Ucrainei că stat suveran nu a avut loc în cadrul ONU. Prin urmare, se poate presupune că Rusia nu comite nicio încălcare în ceea ce priveşte Ucraina. În conformitate cu tratatul CSI, teritoriul Ucrainei este un district administrativ al URSS. Prin urmare, nimeni nu poate fi învinuit de separatism şi de schimbarea forţată a graniţelor Ucrainei.

Conform dreptului internaţional, tara pur şi simplu nu are graniţe recunoscute oficial. Pentru a rezolva această problemă, Ucraina trebuie să finalizeze demarcarea frontierelor cu ţările vecine şi să obţină acordul ţărilor vecine, inclusiv al Rusiei, cu privire la graniţa lor comună. Este necesar să se documenteze totul şi să se semneze acorduri cu toate ţările vecine. UE s-a angajat să sprijine Ucraina în această problemă importantă şi a decis să ofere toată asistenţa tehnică. Dar va semna Rusia un tratat de frontiera cu Ucraina? Nu, bineînţeles că nu. Deoarece Rusia este succesorul legal al URSS (acest lucru este confirmat de deciziile instanţelor internaţional privind litigiile de proprietate dintre fosta URSS şi ţările străine), teritoriile pe care se afla Ucraina, Belarus şi Novorossia aparţin Rusiei şi nimenu nu are dreptul de a dispune de acest teritoriu fără acordul Rusiei. Practic, tot ce trebuie să facă Rusia acu este să declare că acest teritoriu este al Rusiei şi că tot ceea ce se întâmplă pe acest teritoriu este o afacere internă a Rusiei. Conform Memorandumului de la Budapeste şi altor acorduri, nu există graniţe ale Ucrainei. Statul Ucraina nu există şi nu a existat vreodată”, a transmis Alexander Panin, Central News, pentru the Moscow Times.

Documentele privind tratatul CSI și memorandumul de la Budapesta regăsite în presa internațională.

De asemenea, acest subiect precum că Ucraina nu ar avea granițele recunoscute oficial de ONU a ajuns viral în spațiul public și pe diverse aplicații de Social Media, cum ar fi și TikTok. În Galeria foto veți putea observa fotografiile materialelor regăsite pe internet, care nu se știe cu exactitate dacă sunt un fake news sau nu. Cotidianul BZI își propune să informeze cititorii cu privire la numeroasele articole false regăsite pe internet și care cu ușurință pot cădea într-o altă extremă.

@florinjeko10♬ Sky Battle – Peks Epic Music

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024