Prima pagină » Actualitate » Un al doilea protestatar a fost reţinut de oamenii legii după ce ar fi forțat poarta de la Parlamentul României

Un al doilea protestatar a fost reţinut de oamenii legii după ce ar fi forțat poarta de la Parlamentul României

22 dec. 2021, 09:34,
BZI.ro, în Actualitate

Oamenii legii au reţinut un al doilea bărbat care a participat la protestele de ieri din fața Parlamentului României. Poliţiştii consideră că acesta ar fi forțat poarta de la Parlamentul României. Recent, oamenii legii au reţinut un alt bărbat în vârsta de 50 de ani după ce există suspiciunea că ar fi pulverizat cu vopsea 4 mașini.

Vă aducem aminte faptul că mii de oameni au protestat ieri împotriva certificatului verde la Parlamentul României. Protestele s-au soldat cu mai multe incidente printre care şi vandalizarea a mai multor mașini şi încercarea de a intra în Parlamentul României.

Oamenii legii l-au reţinut pe protestatarul care ar fi forţat poarta de la Parlamentul României

Așadar, suspectul are 23 de ani şi, după o atentă verificare a camerelor de supraveghere, s-a constatat că ar fi forțat poarta de la Parlamentul României. De altfel, primul bărbat reținut are 50 de ani şi este suspectat de faptul că a vandalizat mai multe maşini cu ajutorul unei vopseluri. MAI a transmis, într-un comunicat de presă că au fost identificate peste 160 de persoane şi s-au aplicat 58 de sancţiuni:

Conform unui comunicat de marți seara, din verificările efectuate de oamenii legii a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

Proteste de amploare în București pentru introducerea certificatului verde

Mii de protestări s-au strâns în cursul zilei de marți, 21 decembrie 2021 în fața Parlamentului României pentru a protesta împotriva introducerii certificatului verde. Așadar, oamenii au înconjurat clădirea şi chiar au încercat să forțeze intrarea. George Simion, cel care şi-a asumat acţiunea, a declarat faptul că parlamentarii nu vor avea curajul să voteze pentru certificatul verde:

Să nu îndrăznească să îşi asume răspunderea pentru certificatul lCOVID-19. Am depus peste 4000 de amendamente, jumătate dintre ele sunt amendamentele PSD-ului de anul trecut.

O delegaţie a organizatorilor va vizita sediile partidelor pentru a-i convinge să îşi asume acest certificat. Jandarmeria a dat dovadă de profesionalism. Care a dat cu spray, trebuie să apară pe camere şi eu cred că este membru a unui serviciu secret. Nu avem nicio problemă cu vaccinarea, avem parlamentari care s-au vaccinat. Avem o problemă să decidă statul că trebuie să ne vacinăm. Este o victorie a românilor. Noi nu facem decât ce ne cer românii. a declarat ieri Simion

 

De altfel au fost mai multe incidente intre jandarmi şi protestatari, după cum au susţinut reprezentanţii oamenilor legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *