Prima pagină » Titlurile zilei » Un agresor sexual din Canta a fost trimis în judecată după ce a pipăit o adolescentă pe stradă
Un agresor sexual din Canta a fost trimis în judecată după ce a pipăit o adolescentă pe stradă

Un agresor sexual din Canta a fost trimis în judecată după ce a pipăit o adolescentă pe stradă

30 sept. 2024, 02:00,
Dragoș SAVIN în Titlurile zilei

Clipe de groază pentru o adolescentă, la Iași. Aceasta a fost abordată de un agresor sexual în Canta. Ea a fost pipăită în stradă, chiar lângă o trecere pentru pietoni. Recent, individul a fost trimis în judecată și riscă să ajungă în închisoare

Ion Balașca este un bărbat din Iași care a intrat în vizorul autorităților după ce, în toamna anului trecut, acesta a agresat sexual o minoră. Individul a profitat de faptul că ziua se îngâna cu noaptea, a mers în spatele unei adolescente, iar la un moment dat, i-a pus mâinile pe fund. Speriată, adolescenta a cerut ajutorul polițiștilor, iar cei din urmă au făcut verificări. După un timp, l-au identificat pe bărbat. În timpul audierilor, acesta a recunoscut că a agresat-o pe adolescentă. Recent, Ion Balașca a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. Procurorii ieșeni au oferit câteva detalii legate de acest subiect.

Agresorul sexual din Canta a fost trimis în judecată

Aceștia spun că totul s-a petrecut în apropierea unei treceri pentru pietoni.

„În cauza penală nr. 12450/261/P/2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria lași a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.I., sub aspectul comiterii infracțiunii de «agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor», faptă prev. și ped. de art. 219, alin. (12) din Codul Penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) din Cod Penal. În cauză, s-au reținut următoarele: la data de 23.11.2023, în jurul orei 16.25, în timp ce persoana vătămată minoră se deplasa pe trotuarul de pe strada Canta, în apropierea trecerii de pietoni (vis-a-vis de rond Canta), inculpatul B.I., fiind poziționat în spatele acesteia, a atins-o cu ambele mâini în zona posterioară, pe picioare, fără a-i spune ceva. Inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii reținute în sarcina sa. Precizăm că inculpatul B.I. beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a transmis Liviu Păiuși, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

O altă femeie a fost zilele trecute molestată de un individ în propria locuință.

O femeie a trecut printr-o situație similară

În vară, o femeie a trecut printr-o situație similară. Ieșeanca a trăit un adevărat coșmar în data de 7 iunie 2024, în jurul orei 17.00. Femeia se afla în zona parcării auto ce aparține supermarketului Kaufland din zona Nicolina, mai precis, la intersecția străzii Mitropolit Varlaam cu Bulevardul Nicolae Iorga, când un individ în vârstă de 20 de ani a abordat-o. Tânărul s-a apropiat de ea pe la spate și astfel a reușit să o mângâie cu palmele, în repetate rânduri, în zonele intime ale corpului, respectiv, în zona genitală și a feselor, adresându-i tot felul de cuvinte obscene. Bărbatul i-a pus victimei mâinile pe sâni, timp în care aceasta a început să strige după ajutor. Văzând că femeia strigă și poate atrage atenția, Andrei David Cazacu i-a dat drumul. Toate aceste mângâieri și vorbele rostite de bărbat i-au produs ieșencei o profundă stare de temere. Femeia a reușit să scape cu mare greutate din mâinile bărbatului și a sunat la poliție. Cu ajutorul victimei, polițiștii au reușit să-l identifice pe Andrei David Cazacu.

Ulterior, l-au preluat și l-au internat la Institutul de Psihiatrie din Iași pentru a afla dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta. Acesta este acum anchetat pentru agresiune sexuală. Rămâne de văzut ce pedeapsă va primi el și Ion Balașca, agresorul sexual din Canta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`