Prima pagină » Titlurile zilei » Un afacerist din Iași riscă să ajungă pe drumuri! Și-a vândut casa pentru a-și deschide un magazin, iar acum a pierdut totul. Fiul său este campion la fotbal

Un afacerist din Iași riscă să ajungă pe drumuri! Și-a vândut casa pentru a-și deschide un magazin, iar acum a pierdut totul. Fiul său este campion la fotbal

22 nov. 2021, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

Un antreprenor din Iași, în vârstă de 29 de ani, trece prin cele mai grele clipe ale vieții sale. Acesta este la un pas de a ajunge pe străzi cu tot cu familie după ce și-a vândut singura locuință pentru a putea achita datoriile la bănci. Nici mica afacere pe care a deschis-o în zona Zimbru nu a funcționat. Mai mult, acesta este nevoit să aibă grijă în permanență de soția lui, care suferă de o boală gravă, și de copilul său de 8 ani. Aceștia locuiesc acum într-o garsonieră închiriată, însă din cauza faptului că nu au reușit să plătească chiria pentru garsonieră, vor fi nevoiți să elibereze locuința pe data de 28 noiembrie 2021, cel târziu

Un afacerist în vârstă de 29 de ani, pe nume Robert Constantin Alexandru, trece prin cele mai grele clipe ale vieții sale. Acesta nu mai are niciun venit și este la un pas de a ajunge pe străzi împreună cu copilul său de 8 ani și soția grav bolnavă. Ramona Alina Alexandru, soția acestuia, a suferit un șoc în luna iulie, în momentul în care a semnat actele pentru vânzarea singurei lor locuinței.

„Am fost nevoiți să vindem apartamentul părinților pentru că am avut datorii la bănci și decât să îl confiște banca, ne-am gândit că e mai bine să îl vindem și să mai rămânem și cu niște bani. După ce am achitat datoriile pe care le aveam, am decis să ne deschidem o mică afacere, un chioșc mixt în zona Zimbru. Din păcate, nu a funcționat chioșcul, din cauza pandemiei, cred. Eram nevoiți de multe ori să aducem bani de acasă ca să îl întreținem.

Făceam în jur de 70 de lei pe zi și nu îmi permiteam să acopăr toate cheltuielile din această sumă, așa că l-am închis. Apoi am plecat în Germania pentru a face rost de niște bani pentru a-mi întreține soția grav bolnavă și copilul de doar 8 ani. În Germania am lucrat la un abator și nu am fost plătit aproape deloc și m-am întos în țară, măcar să fiu lângă familie. Acum nu știu ce să mai fac, nu am niciun venit și pe 28 noiembrie 2021 trebuie să ies din garsonieră”, a declarat Robert Constantin Alexandru, capul familiei Alexandru.

Robert Constantin Alexandru: „Soția mea este grav bolnavă, are nevoie de însoțitor permanent”

În momentul în care cei doi soți, care se aflau la notar, au fost nevoiți să semneze actele de vânzare a singurului apartament pe care îl aveau, soției i s-a făcut rău și a fost transportată de urgență la spital. Chiar și acum, după 5 luni, soția este într-o stare foarte gravă, nu poate merge singură, nu se poate concentra deloc și are, în permanență, nevoie de însoțitor.

„Soția mea suferă de o afecțiune denumită borderline, medicii mi-au spus că este de fapt o tulburare de personalitate. Totul a început în luna iulie, când am decis să vindem locuința părinților noștri în care stăteam, pentru a achita datoriile la bancă. În momentul în care soția a vrut să semneze ultimul act la notar, a luat pixul invers și a încercat să semneze cu el așa, s-a și dezechilibrat puțin. Când am observat comportamentul ciudat al soției, am decis să mergem direct la spital.

Am mers la «Spiridon», iar după mai multe investigații au trimis-o la neuro, unde a petrecut o noapte întreagă și apoi au trimis-o direct la «Socola». Nu am putut să o las acolo și am scos-o pe semnătură, asumându-mi că voi avea grijă zi de zi de ea. Vă dați seama că nu mai vede, nu mai ține minte nimic și nu mai poate merge singură. Mai sunt momente în care o las în grija unei verișoare de 21 de ani și merg pe la diferite instituții pentru a găsi un ajutor”, a adăugat Robert Constantin Alexandru.

Alți doi soți din Iași locuiesc alături de cei 10 copii ai lor într-o casă bătrânească. Fiecare membru al familiei are la dispoziție doar 4 metri pătrați.

Tânărul se gândește doar la micul campion al familiei

Ce doi soți au împreună un băiat în vârstă de 8 ani. Acesta este un foarte bun fotbalist, a câștigat atât trofee, cât și medalii la competițiile și campionatele la care a participat până acum.

„Eu mă gândesc doar la copil, la micul nostru campion, care va ajunge pe străzi dacă nu facem rost de o locuință sau măcar de niște bani pentru a ne permite câteva luni de chirie. Vă dați seama că mi se rupe sufletul să ajungem în stradă cu el. Dacă am fi doar noi doi, am găsi o metodă să rezistăm pe străzi, în schimb nu vreau să mă gândesc că cel mic va ajunge pe străzi la doar 8 ani, mi se rupe sufletul. Alberto este fotbalist și încă unul talentat.

A obținut până acum 6 trofee și mai multe medalii pe la competițiile și campionatele la care a participat. El practică fotbalul de la vârsta de 3 ani, iar antrenorul are numai cuvinte de laudă pentru el, ba chiar ne-a și ajutat cu bani pentru a mai putea sta o lună în chirie. Antrenorul a achitat pentru noi luna trecută 100 de euro la chirie, plus câteva cheltuieli”, a mai spus Robert Constantin Alexandru, tatăl copilului.

O altă familie cu trei copii a rămas pe străzi după tragedia prin care a trecut.

Ce spun proprietarii garsonierei despre acest caz

Din cauza situației dificile, familia Alexandru nu a mai avut posibilitatea să plătească chiria garsonierei în care locuiesc acum, drept urmare, proprietarii nu îi mai pot găzdui.

„Noi i-am înțeles și ne este milă de situația prin care trec aceștia acum. S-au adunat prea multe cheltuieli și datorii și nu îi mai putem ține pe banii noștri. Nu au plătit nimic, nici utilități, și nici chiria pe ultima lună. În luna octombrie am primit de la antrenorul băiatului 100 de euro pentru jumătate din chirie și încă niște bani pentru a mai acoperi din datorii. Noi suntem nevoiți să plătim pentru că avem garsoniera cumpărată printr-un credit bancar și închiriată printr-o agenție imobiliară. Toate astea implică costuri și, din păcate, nu ne mai permitem să îi ținem în această situație. Acum, cei doi au de achitat pe lângă datoriile de la asociație și utilități, încă 250 de euro chirie”, a declarat proprietara garsonierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`