Prima pagină » Titlurile zilei » Un afacerist din Iași a blocat accesul în cartierul de vile „Terra Bella”! Zona riscă să se transforme într-un focar de infecție. Marian Fotache: „Am vorbit la Poliția Locală ca să îndrume mașina de gunoi” – FOTO

Un afacerist din Iași a blocat accesul în cartierul de vile „Terra Bella”! Zona riscă să se transforme într-un focar de infecție. Marian Fotache: „Am vorbit la Poliția Locală ca să îndrume mașina de gunoi” – FOTO

01 nov. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Implicat în afaceri cu cosmetice, afaceristul Marian Fotache și-a pus în cap vecinii din cartierul „Terra Bella”, comuna Bârnova, satul Pietrărie. A deschis un șantier pentru extinderea rețelei de canalizare, dar vecinii s-au trezit că mașina firmei de salubritate nu mai ridică gunoiul. Afaceristul a chemat firma în cursul zilei de ieri ca să ridice deșeurile vecinilor de la „Terra Bella”, dar tomberoanele nu mai erau scoase în fața porților

Un afacerist din Iași și-a pus vecinii în cap din cauza unei lucrări pentru extinderea canalizării. În luna septembrie, Marian Fotache, unul dintre asociații firmei Moldways SRL, cu obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor cosmetice și parfumerie”, a obținut o autorizație de la Primăria Bârnova, județul Iași, pentru branșarea locuinței de pe strada Alunului, satul Pietrărie, la rețeaua de canalizare. În cursul săptămânii trecute a fost organizat șantierul, firma contractată pentru lucrări fiind Valcor Ing 2020 SRL, înființată în 2020, controlată de Valeriu Grigoraș.

Însă din cauza șanțurilor săpate pentru extinderea rețelei de canalizare au blocat activitatea firmelor de salubritate care trebuiau să ridice deșeurile menajere din cartierul amintit. Lucrările au fost demarate pe strada Alunului, nr. 11, chiar la intrarea în cartierul „Terra Bella”. Conform autorizației, lucrările trebuie executate în termen de o lună de la data emiterii. În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentat un caz în care un afacerist din Bârnova a blocat accesul unui vecin pentru că este de etnie romă.

Un afacerist din Iași a blocat cartierul de vile „Terra Bella” fără să anunțe vecinii

Proprietarii din cartierul „Terra Bella” sunt nemulțumiți în special de faptul că stau cu tomberoanele pline în fața caselor din cauza șantierului care obturează accesul mașinii de salubritate. Însă sunt afectați și posesorii de autoturisme care trebuie să aleagă rute ocolitoare neasfaltate.

„Este o lipsă de respect față de locuitorii din cartier. Traficul rutier a fost perturbat de aceste lucrări și au fost afectați proprietarii de mașini joase care și-au rupt roțile în bordurile de pe ruta ocolitoare. Problema cea mai importantă este legată de ridicarea deșeurilor. În fiecare joi vine mașina de salubrizare. Gunoiul nu a mai fost ridicat pentru că nu a mai putut trece din cauza șanțurilor săpate. Tomberoanele sunt pline și, dacă situația continuă, există riscul să pornească un focar de infecție. Momentan nu s-au făcut reclamații la primărie, încă se apelează la înțelegerea între vecini”, a spus unul dintre proprietarii nemulțumiți din cartierul amintit.

De precizat că, în comuna Bârnova, dezvoltatorii imobiliari au fost reclamați de proprietarii de case, nemulțumiți de apariția blocurilor în vecinătate.

Marian Fotache: „Toată lumea știe că mai este o stradă. Eu iau gunoiul într-o pungă”

Constructorul care se ocupă de lucrare a anunțat că este dispus să scoată în stradă tomberoanele proprietarilor din cartierul „Terra Bella”.

„Le scoatem noi în stradă, pentru 20 de metri… Le scot personal”, susține Valeriu Grigoraș, patronul firmei de construcții Valcor Ing 2020.

Contactat telefonic, Marian Fotache, beneficiarul lucrării, s-a arătat destul de surprins de nemulțumirea vecinilor, dar a promis că va transmite muncitorilor să direcționeze mașina de salubritate în cursul zilei de joi.

„În acest moment se execută o rețea de canalizare. Eu suport toate cheltuielile. Consider că fac un lucru bun. Am ales un termen de execuție mai mare în cazul în care sunt și alte lucrări, este un panou prin care vecinii sunt anunțați. Cred că sunt oameni binevoitori care nu au reușit să se înțeleagă să-și tragă canalizare. Mașina de gunoi are pe unde să treacă, este o stradă paralelă. Nu știu de ce nu a fost, probabil era în ziua în care începeau lucrările. Eu iau gunoiul în fiecare zi într-o pungă. Toată lumea știe că mai este o stradă paralelă mai sus cam cu 50 de metri”, a precizat Marian Fotache.

Ca să dreagă busuiocul, ieri, 31.10.2022, în jurul orei 12:00, a transmis reporterilor BZI că a discutat la Poliția Locală Bârnova să dirijeze mașina de salubritate spre cartierul „Terra Bella”.

„Am vorbit cu Poliția Locală să îndrume mașina de gunoi”, a mai spus afaceristul.

Însă proprietarii nu știau că va veni firma de salubritate, motiv pentru care au rămas în continuare cu gunoiul în curte. Afaceristul din Iași a blocat cartierul de vile „Terra Bella”, dar speră ca în cursul acestei săptămâni să finalizeze lucrările la rețeaua de canalizare.

Comentarii
  • Deutche welle

    veniti in breazu sa vedeti ce ordine face userista Piftor Alina, mare traducator autorizat. Stie o gramada de limbi: limbi in cwr, limbi la oua, limbi pe poola, limbi in pisda e si lesbi bruneta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *