Prima pagină » Titlurile zilei » Un afacerist basarabean face bani la Iași din supe și terci! Rețeaua ajunge până în Ucraina. Sportivii sunt principalii clienți ai lui Daniel Dogaru

Un afacerist basarabean face bani la Iași din supe și terci! Rețeaua ajunge până în Ucraina. Sportivii sunt principalii clienți ai lui Daniel Dogaru

26 ian. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Daniel Dogaru a adus din Ucraina la Iași, în urmă cu două luni, o gamă de supe-cremă și terci sută la sută din produse naturale, bazate pe legume și fructe. Street Soup are o gamă de 23 de astfel de produse

Tot mai multe produse naturale au apărut în ultima perioadă pe piața ieșeană. Daniel Dogaru a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Univiersității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar dorința lui a fost să devină antreprenor. Prima afacere la care s-a gândit Daniel Dogaru a fost o fabrică cu materiale de construcții, dar acum se ocupă de cu totul altceva. Pandemia i-a dat planurile peste cap și a trebuit să se reprofileze. Astfel, a deschis o altă afacere inedită cu produse alimentare. Inspirația pentru această afacere i-a venit după ce a văzut cât de căutate sunt acele produse în Ucraina și a decis să le aducă și în România. Fabrica „Street Soup” are originea în Urcaina.

Afacerea l-a costat peste 35.000 de euro

Întreaga afacere l-a costat pe micul antreprenor peste 35.000 de euro. Banii cheltuiți provin din fonduri proprii. După ce produsele sunt aduse în țară, sunt stocate în micul depozit al lui Daniel, din comuna Țuțora, județul Iași, iar de acolo sunt distribuite în cele patru magazine din Iași. Produsele mai sunt disponibile pe eMAG și pe site-ul „Street Soup”. Daniel Dogaru este unicul său angajat. El preia comenzile, aprovizionează magazinele și tot el transportă produsele către clienți.

„Am văzut o reclamă la aceste produse, la prietenii mei din Ucraina, și am spus că e momentul perfect să aduc așa ceva în România. M-am gândit că e pandemie și că produsele acestea sunt perfecte pentru o astfel de perioadă. Este prima mea afacere și primul meu loc de muncă. Am avut o idee inițial să îmi fac o firmă cu materiale de construcții, dar am realizat că nu o să meargă și așa am ajuns aici. Acum, Iașul este singurul oraș din România care are aceste produse de la „Street Soup” și plănuiesc să mă extind în toată țara. Am început abia în luna noiembrie 2020, nu am reușit să scot un profit, dar sunt încrezător. La începutul anului 2021 vânzările au început să meargă mai bine”, a declarat Daniel Dogaru, manager Street Soup România.

Peste 20 de produse vegane și fără gluten, potrivite și pentru copii

Street Soup are o gamă de 23 de produse, dintre care 8 tipuri de supă-cremă instant, 8 tipuri de supă-cremă în pungă mare, 4 feluri de terci la pahar și 3 feluri de piure din leguminoase uscate. Toate produsele sunt făcute pe bază de legume și fructe naturale. În categoria de terci la pahar se întâlnesc ingrediente precum: cușcuș, terci de hrișcă, terci de ovăz și fructe. Preparatele oferite de Street Soup sunt destinate sportivilor, veganilor, corporatiștilor, studenților și în special celor care sunt pe grabă. Prețurile variază între 5 lei și 17 lei. Părinții consideră că este un produs potrivit și pentru copii, deoarece nu conține gluten.

Daniel Dogaru face singur prezentările produselor

Comenzile online au început să crească în ultima perioadă și produsele au plecat din depozitul din Iași către alte orașe mari ale țării.

„Eu merg în magazine, le prezint produsul și la început se uită sceptic, din cauză că mai au în magazin alte tipuri de supe instant. Le explic, chiar dacă e prețul puțin mai mare decât celelate din magazin, acestea sunt sută la sută naturale și majoritatea oamenilor caută acum cât mai sănătos, dar în același timp simplu și rapid. Singurul conservant pe care îl conțin supele este sarea de mare și este un conservant natural. Preparatele noastre nu conțin nici gluten și am văzut că tot mai mulți părinți sunt încântați de acest aspect și introduc produsele noastre în alimentația copiilor. Pentru că suntem la început, ne este puțin mai greu, dar de la începutul lunii ianuarie 2021 comenzile au început să crească. În ultimele zile am avut comenzi din Cluj, Arad și asta îmi dă speranță”, a mai spus Daniel.

Produsele se găsesc pe rafturile a patru magazine din județul Iași: Eco Băcănia Happy – Copou; La Breazu Magazin, BioMarché și Cpi Sis Market SRL. Afacerea este derulată prin intermediul societății Sebo Lux Construct SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024