Prima pagină » Local » Un aeroport care trebuia să lege Iașul de Ucraina a fost bombardat! – GALERIE FOTO / VIDEO

Un aeroport care trebuia să lege Iașul de Ucraina a fost bombardat! – GALERIE FOTO / VIDEO

08 mart. 2022, 07:30,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Bombardamentele din Ucraina provoacă noi pagube, fiecare zi devenind un infern pentru localnicii care văd tot mai multe puncte importante din orașe distruse. Ultimele zile au fost foarte grele pentru localnicii din orașul Vinița, aeroportul din această localitate fiind bombardat de ruși. Clădirile aflate în împrejurimi au devenit în doar câteva momente ruine. În urma evenimentelor multiple din ultimele zile, mai multe zboruri au fost redirecționate către Aeroportul Internațional din Iași, aerogara distrusă fiind în urmă cu doar două luni un eventual punct de legătură între cele două orașe.

În urmă cu doar câteva luni, când apariția unui război era încă pe lista lucrurilor improbabil a se întâmpla în secolul 21, conducerea Aeroportului Iași discutând o viitoare colaborare între orașul ucrainean Vinița și Iași. Consiliul Județean Iași își arată susținerea din nou față de țara care se află în război de aproape două săptămâni.

 ruine ale unei cladiri

Aeroportul din Iași plănuia o colaborare cu cel din Vinița în urmă cu doar câteva luni

Orașul Vinița distrus din temelii: Un aeroport care trebuia să lege Iașul de Ucraina a fost șters de pe hartă!

cladire aflata in paragina

Bombardamentele din ultimele zile au creat ruine în orașul Vinița

După două săptămâni de la începerea războiului din Ucraina, un alt oraș a suferit pagube uriașe.

Conform lui Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași, în urmă cu doar două luni era discutat un potențial parteneriat între aerogara ieșeană și Aeroportul din Vinița.

„Acum două luni, am avut în vizită o delegație din Vinița, foarte interesată de o rută aeriană între aeroporturile Vinița și Iași. Astăzi, cu tristețe, am aflat că aeroportul ucrainian a fost bombardat și distrus”, afirmă directorul general al aeroportului.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, își arată încă o dată susținerea pentru oamenii care se află în nevoie în momentul de față, susținând că între județul nostru și Vinița există un parteneriat care nu va fi afectat de către evenimentele din ultima perioadă.

,,Este absolut șocant ce se întâmplă și vreau să îi asigur pe partenerii noștri din Vinița, cu care județul Iași are un acord de cooperare, că le vom fi alături în continuare. La Iași se află deja un grup de aproximativ 40 de persoane din regiunea Vinița pe care îl avem în grijă. În continuare trebuie să ne dedicăm eforturile pentru a sprijini cât mai mult comunitatea de acolo cu resurse și ajutor pentru refugiați”, declară Costel Alexe.

Pe 24 februarie a început în Ucraina un război care se preconiza a ține doar câteva zile, în acel moment orașul Kiev fiind atacat cu toate forțele, iar oamenii evacuați. Niciun punct aerian din oraș nu mai era disponibil în acel moment, cetățenii care își doreau să migreze spre alte țări apelând la serviciile oferite de România, Republica Moldova sau Polonia.

mai multi oameni care stau la coada la aeroport

Mai multe zboruri de la Aeroportul din Chișinău au fost redirecționate spre Iași

Aerogara Iași preia zboruri ale aeroporturilor din țările vecine

 terminalul t3

Terminalul T3, dedicat zborurilor internaționale a primit mai multe solicitări din partea pasagerilor care călătoresc

În urma bombardamentelor din ultimele zile, legăturile create între aerogările din țările afectate, au suferit diverse schimbări, multe zboruri fiind redirecționate către Aeroportul din Iași. Acesta a fost luat cu asalt de mii de pasageri care călătoresc spre partea de vest a Europei, terminalul T3, destinat zborurilor internaționale, fiind aproape în continuu arhiplin.

Conform directorului general al aeroportului, Romeo Vatră, instituția oferă sprijin în continuare refugiaților, aceștia beneficiind de anumite discounturi și servicii gratuite din partea conducerii și a partenerilor implicați în campaniile de ajutorare din ultimele zile.

Deși programul gărilor a fost schimbat în urma ultimelor întâmplări, companiile de zbor anunțând noi rute, prioritățile actuale sunt reprezentate de zborurile care vin din partea aeroporturilor de legătură cu Iași, cererile fiind foarte mai mari, mai ales că aerogara din Vinița, aeroport care trebuia să lege Iașul de Ucraina, a fost bombardat recent de ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *