Prima pagină » Local » Un adolescent, victimă a două accidente în aceeași zi, a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași
Un adolescent, victimă a două accidente în aceeași zi, a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Un adolescent, victimă a două accidente în aceeași zi, a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

17 iul. 2022, 17:20,
BZI.ro, în Local

Copilul de 14 ani, Marian Cărăușu, din satul Vulpășeni, comuna Băcani, victimă a două accidente în aceeași zi, a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași!

Băiatul nu a mai putut lupta și s-a stins la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Inițial, copilul a fost accidentat în satul său de un autoturism, iar când era transportat la spital și Ambulanța a fost implicată într-un accident rutier destul de grav. Succesiunea de evenimente tragice care a dus, iată, la moartea acestui copil, este parcă ruptă dintr-un blestem greu, întrucât e greu de închipuit cum ambulanța în care băiatul era resuscitat a fost și ea implicată într-un accident grav, care, fără îndoială, a diminuat mult șansele lui de supraviețuire.

Vă reamintim că în data de 29 iunie, la orele 16.00 în satul Vulpășeni, comuna Băcani, a avut loc un grav accident de circulație, în care a fost accidentat minorul Cărăușu Marian. Acesta a decedat pe 15 iulie dimineață la Spitalul Nicolae Oblu, Iași. Este vorba despre copilul implicat în două accidente, despre care am relatat cu lux de amănunte că, atunci când venea cu salvarea la spitalul din Bârlad, o mașină a lovit ambulanța în care se afla băiatul ce era resuscitat chiar în acel moment! Medicii din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iași l-au ținut în comă indusă, deoarece copilul avea un hematom urât, iar medicii au sperat că se resoarbe, pentru a-l putea opera. Clipă de clipă, alături de el în spital, a fost și mama sa. Marian Cărăușu nu a avut nicio șansă  și a decedat. Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet peste satul Vulpășeni, Marian fiind unul dintre copiii buni ai școlii, fiind considerat un stâlp al familiei, care avea grijă de cei trei frați mai mici când părinții mergeau la muncă.

“Cu toții am constatat că a fost un accident foarte grav de circulație în urma căruia minorul Cărăușu Marian a intrat în stop cardiorespirator. Cadrele medicale de pe salvare au făcut eforturi uriașe, l-au resuscitat și au reușit să îi pornească inima, după care l-au urcat în salvare și au plecat spre Spitalul de Urgență Bârlad. Ghinionul s-a ținut lanț de acest copil și în Bârlad ambulanța care îl transporta intubat la spital a fost lovită de un autoturism într-o intersecție din Bârlad.  Băiatul și asistentul medical de pe ambulanță, care a suferit o contuzie urâtă la coloană, au fost preluați de o altă ambulanță.  Sunt pur și simplu costernat, încă nu pot să cred că acest copil atât de bun, a plecat dintre noi”, a spus primarul comunei Băcani, Vasile Stoica. Acesta făcuse acum câteva zile și un apel public pentru a strânge bani pentru a-l ajuta pe Marian și pe mama sa, care a stat în spital internată în regim hotelier, adică plătind cazarea și mâncarea.

“Vei fi în sufletele noastre pentru totdeauna. Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții.  Îl vom păstra în inimile noastre tot restul vieții. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina sa. Îngerii să îi vegheze drumul lin către cer. Te vom iubi mereu” a spus Doina Ușurelu, diriginta lui Marian, împreună cu colegii clasei a VIII-a A din comuna Băcani.

Marian Cărăușu va ajunge acasă abia luni, 18 iulie, după efectuarea necropsiei, pentru stabilirea exactă a cauzei morții. Între timp, polițiștii au schimbat încadrarea juridică, din vătămarea corporală din culpă, în omor din culpă.

Sursa: vremeanoua.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *