Prima pagină » National » Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost legat, bătut, torturat şi umilit de alți doi copii de aceeaşi vârstă
Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost legat, bătut, torturat şi umilit de alți doi copii de aceeaşi vârstă

Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost legat, bătut, torturat şi umilit de alți doi copii de aceeaşi vârstă

04 oct. 2024, 22:00,
Redacția BZI în National

Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost legat, bătut, torturat şi umilit de alți doi copii de aceeaşi vârstă. S-a întâmplat într-un parc în judeţul Prahova. Poliţiştii care au instrumentat dosarul au fost şi ei șocați de brutalitatea presupușilor făptași, mai ales că unul dintre ei era infractor de la 8 ani.

Pe 16 aprilie anul acesta, o mamă a sunat disperată la 112 să anunţe că băiatul său, în vârstă de 14 ani, a fost chinuit de doi copii de-o seamă cu el. Totul se întâmplase într-un parc din Prahova. La audieri, copilul a povestit fapte greu de imaginat.

„Cei doi au legat victima cu bandă idoliră de mâini și de picioare, dar și cu tricou și, în intervalul orar 18:00 – 18:50, au lipsit-o pe victimă de libertatea sa de mișcare, ținând-o în continuare imobilizată, timp în care au agresat-o fizic, în mod repetat și au umilit-o, tăindu-i părul din zona scalpului și a sprâncenelor, cu ajutorul unui aparat de tuns, împotriva voinței persoanei vătămate”, transmite Judecătoria Câmpina.

„Am stat de vorbă cu victima, i-am oferit tot suportul din partea instituţiei noastre și a fost redirecționat spre organele competente pentru a primi o consiliere specializată. Și bineînțeles că l-am asigurat că pentru orice nevoie noi vom fi acolo să-l ajutăm și să-l sprijinim în tot ce are nevoie”, a spus Laura Bulei, şef Secție de Poliție Rurală Florești.

Unul dintre presupuşii agresori era cunoscut de poliţişti

La 8 ani a tăiat cauciucurile unei maşini. Apoi au urmat alte şi alte reclamații. 7 dosare în total au fost clasate până a împlinit vârsta de 14 ani. La începutul lui septembrie, adolescentul a fost condamnat pentru lipsire de libertate, loviri şi tâlhărie. I-ar fi luat şi telefonul victimei sale în parc.

„Au lovit victima în mod repetat cu pumnii și cu picioarele, în zona feței și a corpului, au înțepat-o în zona membrelor inferioare cu un corp tăietor – înțepător (briceag cu lamă metalică) și ars-o cu țigara, în zona membrelor inferioare, cu urmarea producerii unor leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare aproximativ 5 – 6 de zile de îngrijiri medicale”, a mai spus Judecâtoria Câmpina.

Copilul le-a explicat poliţiştilor cine sunt cei care l-au chinuit. Unul dintre presupuşii agresori era cunoscut de poliţişti.

„Avea vârsta de 8 ani, însă până la vârsta de 14 ani acesta nu a putut fi tras la răspundere penală în cauza impunându-se prevederile articolul 113 alineatul 1 Cod Penal, respectiv de neimputabilitate a faptelor și fapt pentru care nu a putut fi tras la răspundere penală”, a mai spus Laura Bulei, şef Secție de Poliție Rurală Florești.

Magistraţii Judecătoriei Câmpina l-au obligat la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, pentru o perioadă de 2 ani. Complicele său a primind o pedeapsă mai blândă: măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`