Prima pagină » Local » Un adolescent din Iași, sechestrat la o stână! Adolescentul, răpit, lovit și folosit ca sclav! Victima a trecut prin clipe de groază!
Un adolescent din Iași, sechestrat la o stână! Adolescentul, răpit, lovit și folosit ca sclav! Victima a trecut prin clipe de groază!

Un adolescent din Iași, sechestrat la o stână! Adolescentul, răpit, lovit și folosit ca sclav! Victima a trecut prin clipe de groază!

16 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un adolescent din județul Iași a trecut prin clipe de groază. Acesta a fost sechestrat la o stână, lovit și folosit ca sclav. Șase indivizi au fost condamnați definitiv cu executare, de către judecătorii ieșeni, în urma acestui incident

Un adolescent a trecut prin clipe groază, după ce a fost sechestrat într-o stână. Acesta a fost lovit și folosit ca sclav. Totul a ieșit la iveală după ce victima a reușit să scape din ghearele agresorilor.

În cele din urmă, cei 6 indivizi au ajuns în fața Justiției. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au pus punct definitiv procesului penal. Magistrații au respins apelurile formulate de cei 6. Inițial, Judecătoria Răducăneni l-a condamnat pe Liviu Gheorghe Huțuțui (34 de ani) la 3 ani de închisoare, Ioan Cătălin Ciobanu (34 de ani) a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, Aurel Aparască (40 de ani) a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, Dănuț Mihai Dărîngă (33 de ani) a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, în vreme ce Petru Amuntenci (35 de ani) a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

În același dosar, Daniel Atincăi (32 de ani) a primit o pedeaspă de 3 ani de închisoare, pentru lipsire de libertate și lovire.

Șase indivizi, acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal

Anchetatorii au susținut că incidentul în care a fost implicat minorul de 17 ani a avut loc la mijlocul lunii iunie 2018.

„În noaptea dintre 12 și 13 iunie 2018, în jurul orei 23:30, inculpații au mers împreună la stâna situată în zona denumită popular „Dealul Bacalul”, au pătruns în interiorul acesteia, unde dormeau ciobanii și, prin folosirea forței fizice, au dus-o forțat, împotriva voinței sale, pe persoana vătămată minoră S.I.C., față de care au întrebuințat acte de violențe, loviri și cuvinte de amenințare, obligând-o să-i însoțească la un autoturism parcat la circa 500 m distanță față de stână.

Cu această ocazie, Daniel Atincăi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a capului persoanei vătămate Ș.R., lăsând-o în stare de inconștiență, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, inculpații l-au condus pe S.I.C., minor la acea dată, împotriva voinței sale, pe raza județului Iași, determinându-l să lucreze în continuare la stâna inițiatorului agresiunii. Pe 13 iunie 2018, persoana vătămată a fost identificat de către polițiști”, au afirmat procurorii.

Adolescentul, luat cu forța și dus la stână

Pe 19 septembrie 2019, cei 6 indivizi au recunoscut comiterea faptelor, inclusiv faptul că l-au luat cu forța pe minor. Aceștia au relatat că, în noaptea respectivă, Aurel Aparască a apelat la ceilalți 5 să-l sprijine pentru a-l readuce pe minorul S.I.C. la stâna lui. Anterior, minorul a lucrat la stâna lui Aparască timp de circa 3 luni, fiind plătit cu 600 de lei pe lună, conform unei înțelegeri scrise întocmită între Aparască și părinții minorului. Pe 8 iunie 2018, minorul a plecat de la stâna lui Aparască, afirmând că va reveni după două zile, dar nu s-a mai întors și a mers la o altă stână, a lui M.I.C. Din acest motiv, Aparască a apelat la ceilalți 5 și le-a cerut să meargă cu el să îl ia pe minor de la stâna la care se afla și să îl aducă înapoi la stâna sa.

Oamenii legii au mai spus că, după ce a fost răpit, minorul a primit amenințări de la inculpați, cu privire la ce va păți dacă va mai fugi de la stâna lui Aparască. Însă, a doua zi de la ajungerea la stână, minorul a reușit să sune la Poliție și să reclame faptul că a fost sechestrat. În timpul procesului, minorul și-a retras plângerea penală formulată cu privire la infracțiunea de lovire, chiar dacă, spun anchetatorii, el ar fi fost agresat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`